joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Spania: Masca nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise. „Acesta va fi ultimul weekend cu măști în aer liber”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Informații utile Știri - vineri, 18 iunie 2021 Etichete: , , ,

După Franța, care a renunțat la obligativitatea purtării măștilor în aer liber începând de joi, 17 iunie 2021, a venit rândul Spaniei să renunțe la această măsură, premierul spaniol Pedro Sánchez anunțând astăzi, 18 iunie, că de de la sfârșitul săptămânii viitoare masca nu va mai fi obligatorie în spațiile publice deschise.

În discursul său de la ceremonia de închidere a Reunió Cercle d’Economia, care a avut loc la Hotelul W din Barcelona, ​​Sánchez a explicat că va convoca un Consiliu de Miniștri extraordinar joia viitoare pentru a aproba măsura.

„Acesta va fi ultimul weekend cu măștile de protecție în spațiile în aer liber”, a spus premierul spaniol, citat de publicația 20 Minutos.

Potrivit sursei citate, această obligativitate va fi eliminată începând de sâmbătă, 26 iunie 2021 și va fi aplicată în întreaga Spanie.

„Străzile noastre, fețele noastre, vor începe să-și recupereze aspectul normal în zilele următoare “, a mai adăugat Sánchez înainte de a sublinia că „bucuria de a trăi în societatea spaniolă și catalană este bucuria de a trăi a reprezentanților acestora din instituțiile publice, începând de la guvern”.

Din data de 15 iulie 2021, scriu surse din presa italiană, și Italia va renunța la această măsură. România, în schimb, a eliminat obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice deschise încă din data de 15 mai.