marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Spania: român arestat după ce a încălcat de 4 ori măsurile anti-coronavirus pentru a merge la pescuit

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 21 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Un cetățean român din Spania a fost restat după ce a fost surprins de forțele de ordine încălcând măsurile de restricție pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Bărbatul român a părăsit locuința sa pur și simplu pentru a merge la pescuit, în ciuda normelor care interzic clar orice ieșire, cu excepția celor de strictă necesitate.

Bărbtul român încătușat de agenții Gărzii Civile după ce a fost surprins la pescuit pentru a patra oară. Foto: La Razon

Potrivit unui comunicat al Gărzii Civile publicat de ziarul spaniol La Razon, agenții s-au văzut nevoiți să-l aresteze pe bărbat, care este un cetățean român rezident în localitatea Torrevieja din comunitatea Valenciană, după ce a încălcat pentru a patra oară măsurile de restricție pentru a merge la pescuit. Mai exact, acest a mai fost prins și identificat deja de Garda Civilă de trei ori în trecut după ce a sărit gardul pe perimetrul debarcaderului La Sal pentru a putea pescui.

Cu această a patra ocazie, bărbatul a fost pus sub arest pentru încălcarea repetată a restricțiilor din Decretul Regal 463/2020 din 14 martie, prin care a fost activată starea de alertă provocată de criza Covid-19.