vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Spania: Român omorât de o mașină în timp ce traversa strada, se grăbea să prindă avionul

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 9 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , , , , ,

Tragedia a avut loc lângă aeroportul din Manises, provincia autonomă Valencia, unde un bărbat român în vârstă de 52 de ani se grăbea să ajungă pentru a prinde avionul, probabil care urma să-l ducă în România. Din nefericire, conaționalul nostru nu a mai ajuns la aeronavă fiindcă a fost lovit mortal de o mașină în timp ce traversa strada, autovehiculul fiind condus de un bărbat de 42 de ani care se afla sub influența substanțelor narcotice.

Potrivit Las Provincias, românul nostru se pare că se grăbea să ajungă la aeroport pentru a prinde un avion și a decis să traverseze șoseaua N-220 printr-un spațiu fără trecere de pietoni și pe deasupra slab iluminat. Chiar în acel moment însă se afla în tranzit prin acel loc un autoturism condus de un șofer aflat sub influența narcoticelor care nu a văzut pietonul și l-a lovit din plin, provocându-i decesul pe loc.

La fața locului au intervenit în scurt timp agenții diviziei de trafic a Gărzii Civile spaniole, precum și o echipă SAMU (Serviciul de Asistență Medicală de Urgență), dar pentru conționalul nostru nu s-a mai putut face nimic decăt să-i fie constatat decesul. Șoferul mașinii a fost supus testelor pentru alcoolemie și substanțe stupefiante și a ieșit pozitiv pentru o puternică substanță narcotică, mai scrie sursa citată, iar polițiștii l-au pus sub arest preventiv, fiind apoi eliberat cu interdicția de a părăsi localitatea în timpul anchetei.