joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Spania: Un român și-a trimis prietenul spaniol în locul său la examenul pentru șoferi. Arestat de polițiști

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 15 februarie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Cu cartea de identitate a unui român de 32 de ani, un tânăr de naționalitate spaniolă în vârstă de 22 de ani s-a prezentat marți, 7 februarie, la examenul teoretic necesar pentru obținerea permisului de conducere care a avut loc într-o sală de examinare a Departamentului Rutier Provincial din localitatea spaniolă Guadalajara (comunitatea autonomă Castilla-La Mancha).

După cum relatează Guadalajara Diario, agenții Gărzii Civile au surprins în sala de examen o persoană care le-a prezentat actul de identitate al unei alte persoane, anume cea care a fost cu adevărat înregistrată pentru a susține examenul respectiv.

Agenții au observat că fotografia de pe cartea de identitate purtată de tânărul care s-a prezentat la procesul de examinare nu corespundea trăsăturilor sale fizice reale dar, pentru a nu deranja restul candidaților, au așteptat încheierea examenului pentru a lămuri situația.

Imediat după terminarea examenului, agenții au verificat din nou actul de identitate al tânărului spaniol care a susținut examenul și au descoperit că nu era al său, ci aparținea persoanei care trebuia să susțină efectiv examenul, adică al românului..

Garda Civilă a procedat la arestarea românului și anchetarea tânărul spaniol, ambii sub suspiciunile de uzurpare a stării civile și fals în înscrisuri, infracțiuni despre care a luat cunoștință și instanța de judecată a Tribunalului din Guadalajara.