miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Spania: Un român și un moldovean arestați pe aeroport. Cei doi vor fi expulzați

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 18 martie 2022 Etichete: , , , , ,

Poliția Națională din Spania a arestat joi, 17 martie, pe aeroportul Tenerife Sur din orașul Santa Cruz de Tenerife (comunitatea autonomă Insulele Canare), un bărbat de naționalitate română în vârstă de 23 de ani și altul de naționalitate moldoveană, în vârstă de 29 de ani.

La trecerea acestora prin procedura de control al pașapoartelor, s-a constatat că ambii aveau mandate de arestare pe numele lor, pentru infracțiuni total diferite, informează canarianweekly.com.

Primul depistat a fost românul, care a fost identificat după aterizarea unei aeronave venite din București. Acesta avea în vigoare trei mandate de arestare și restricție pentru diferite furturi și infracțiuni contra proprietății, emise de două instanțe separate din Madrid. Acesta a fost arestat pe aeroportul din sud și apoi transferat la secția centrală de poliție.

Ulterior, a fost depistat bărbatul din Republica Moldova, care a călătorit cu același avion sosit din România. La verificarea actelor de identitate, s-a constatat că moldoveanul avea un mandat de arestare și un ordin de extrădare emis de justiția Statelor Unite pentru o infracțiune gravă de fraudă împotriva SUA.

Poliția Națională l-a arestat și pe acesta și l-a dus la aceeași secție de poliție, unde ambii bărbați așteaptă să le fie procesate mandatele de arestare, înainte de a fi deportați.