sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Spania: româncă gravidă în cea de-a șasea lună găsită cu gâtul tăiat în locuința sa

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 13 iunie 2019 Etichete: , , , , , ,

O tânără mamă româncă din Spania, în vârstă de 36 de ani și gravidă în cea de-a șasea lună cu al doilea copil, a fost găsită fără viață și decapitată în după-amiaza zilei de marți, 11 iunie 2019 în locuința sa de pe strada Francisco Gozalbes a localității Xàtiva din Valencia. Trupul fără viață al femeii a fost descoperit de partenerul său, relatează site-ul spaniol abc.es.

Isabell Elena Răducanu avea o fiică de 6 ani și era gravidă în a șasea lună de sarcină la momentul decesului. Potrivit sursei citate, aceasta se afla într-o relație sentimentală cu Juan Vincente, un bărbat spaniol de 32 de ani dintr-o localitatea învecinată cu Xàtiva, Alberique și el a fost cel care a găsit-o fără viață în locuința lor, pe podea, dezbrăcată și cu o tăietură mare la gât.

Surse din poliția judiciară spaniolă susțin că partenerul femeii românce le-a spus polițiștilor că Elena obișnuia să practice prostituția. Cu toate acestea, în acest moment anchetatorii nu au reținut nicio persoană, iar partenerul româncei a fost exclus de polițiști de pe lista suspecților, având în vedere că nu există un trecut violent în relația lor și că acesta se afla la muncă atunci când Elena a fost ucisă.

Tânăra mamă româncă, spun martorii, a fost văzută ieșind din casă în jurul orei 11:00 și s-a întors în jurul orei 16:00, oră după care a fost găsită fără suflare de partenerul său.  O vecină a victimei, Rosa Moreno Fernandez, a declarat pentru presa spaniolă că a auzit certuri venind din apartamentul Elenei situat la etajul 1 al clădirii.

„Am auzit uși trântindu-se, mă gândeam că este doar o discuție aprinsă cu fiica sa. După o perioadă de liniște, până la ora 16:00, am auzit poliția și ambulanța”, a declarat vecina româncei.

Isabell Elena Răducanu era gravidă în a șasea lună și aștepta o fetiță căreia îi alese deja numele, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva tânăra mamă sau fetița care urma să vină pe lume peste câteva luni. Pe corpul său a fost găsită urma unei lovituri la cap și o tăietură adâncă și lungă la gât provocată cu un cuțit de mari dimensiuni.

Isabell Elena Răducanu, 36 de ani, găsită fără viață în locuința sa din Xàtiva, Spania. Sursa foto: Facebook

Nu s-au găsit semne că ușa de la intrare ar fi fost forțată, de aceea polițiștii exclud că ar fi vorba de un jaf, motiv pentru care investigația este concentrată asupra cercului său de prieteni și asupra persoanelor care au frecventat locuința româncei.

Primarul localității Xàtiva a declarat printr-un decret ca ziua de ieri, miercuri, 12 iunie 2019, să fie zi de doliu după moartea femeii românce, suspendând astfel toate activitățile instituționale.