joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Spania: Șapte persoane dintre care cinci de naționalitate română cercetate în cazul unei crime care a avut loc în urmă cu un an

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 10 ianuarie 2022 Etichete: , , , ,

Ultimul dintre cei șapte suspecți ai crimei petrecute pe 28 ianuarie anul trecut, în localitatea Cabanelles (Girona) din Catalonia, un bărbat de naționalitate franceză în vârstă de 35 de ani, a fost arestat miercuri, 5 ianuarie, la București.

Victima, un bărbat de naționalitate marocană, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit mort pe marginea drumului. Cinci dintre suspecți, trei bărbați și două femei, sunt de naționalitate română.

Potrivit poliției, francezul este considerat unul dintre „cei doi autori principali” ai crimei, care a fugit din Catalonia pentru a nu fi arestat. Penultimul suspect a fost arestat pe 21 decembrie anul trecut în Belgia și se află deja în închisoare, după ce a recunoscut implicarea sa în moartea marocanului.

Odată cu această arestare, acum sunt șapte persoane care sunt cercetate pentru presupusa implicare în infracțiunea petrecută în urmă cu aproape un an.

Ancheta efectuată de „Mossos d’Esquadra” (poliția autonomă din Catalonia) a făcut posibilă reconstituirea ultimelor ore de viaţă a decedatului şi identificarea persoanelor care ar putea avea legătură cu omuciderea.

Potrivit cercetărilor poliției, cei șapte suspecți au participat la o petrecere care a avut loc într-o locuință din localitatea Vilafant, situată la 14 km de locul unde a fost găsită victima. Petrecerea ar fi avut loc în apropierea atelierului de mașini unde lucra victima și pe care ancheta o plasează drept locul crimei.

Pe 13 decembrie anul trecut, poliția a arestat primii cinci suspecți, toți de naționalitate română. De asemenea, au făcut mai multe percheziții în locuințele celor anchetați, precum și în atelierul victimei. După ce au dat fiecare câte o declarație în instanță, cei cinci români au fost eliberați provizoriu de Tribunalul de Instrucție numărul 7 din Figueres.

Instanța a luat această decizie după ce procuratura nu a solicitat închisoare, deși obligă cele cinci persoane eliberate să se prezinte periodic în fața acestei instanțe.

Dosarul este deschis pentru infracțiunea de omor. Potrivit expertizei medico-legale, cadavrul prezenta tăieturi la gât și un braț rupt, ceea ce sugerează că victima ar fi fost lovită înainte de a fi ucisă.

Un biciclist a descoperit întâmplător cadavrul pe marginea drumului montan GIP-5237 care duce la celebrul altar „Mare de Déu del Mont”, supranumit „Poarta Pirineilor”. Cadavrul purta o salopetă de lucru neagră, iar unul dintre elementele principale ale anchetei vizează tocmai atelierul mecanic Vilafant, unde lucra victima.

Francezul arestat recent la București așteaptă să fie extrădat în Spania, pentru a fi pus la dispoziția instanței ce instrumentează acest caz.