joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Spania: Și-a ucis fiica pentru a se răzbuna pe soția care voia să divorțeze, român condamnat la închisoare pe viață

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 2 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Laurențiu Mihai D., cetățean român în vârstă de 30 de ani și rezident în localitatea spaniolă Alzira din comunitatea autonomă Valenciană, a fost condamnat la închisoare pe viață în data de 28 octombrie 2019 pentru că și-a ucis fiica de doi ani. Bărbatul a recurs la acest gest îngrozitor pentru a se răzbuna pe soția sa care voia să divorțeze de el.

Potrivit surselor locale, Laurențiu și soția sa, Victoria, amândoi de naționalitate română și căsătoriți din 2013, nu se mai înțelegeau de ceva vreme, iar ea voia să divorțeze.

Laurențiu și Victoria

Deși nu a fost niciodată violent cu ea sau cu fiica lor, bărbatul a început să amenințe că le omoară și asta a speriat-o pe femeie, așadar în jurul orei 16:30 din data de 12 noiembrie 2017 aceasta s-a hotărât să meargă la Poliție pentru a-l denunța. Fetița lor dormea liniștită la acea oră, iar Victoria a lăsat-o în casă cu soțul ei.

După ceva timp, Victoria a fost contactată de soțul ei prin intermediul unui apel video pe WhatsApp care i-a dat o veste îngrozitoare: a ucis-o pe fiica lor. Femeia a fugit înapoi acasă, dar când a ajuns la fața locului a găsit poliția și ambulanța acolo. Personalul medical încerca din răsputeri să o salveze pe micuță, dar toate eforturile au fost în zadar.

După oribila crimă, pe care a comis-o folosind un cuțit de bucătărie, Laurențiu s-a aruncat în gol de pe balcon, cu intenția de a se sinucide, dar a aterizat pe o mașină și s-a ales doar cu niște leziuni ușoare. Când a coborât de pe autovehicul, bărbatul le-a cerut martorilor să cheme poliția, spunându-le că și-a ucis fiica. Cei prezenți l-au urmărit îndeaproape pe Laurențiu, pentru a nu-l lăsa să fugă, până au sosit forțele de ordine.

Bărbatul român în arestul poliției spaniole

Între timp, Victoria a suferit o criză de anxietate și medicii au fost nevoiți să o sedeze. Femeia este ajutată în prezent de un pisholog să treacă peste acest coșmar. Laurențiu, între timp, a fost anchetat și judecat în ultimii doi ani pentru oribila sa crimă, singurul lucru pus în dubiu de judecător și juriul popular care a dat verdictul fiind dacă bărbatul a recurs la acest gest din răzbunare sau a fost vorba de nebunie temporară, lăsându-se dus de val.

Inculpatul susținea că nu era conștient de ceea ce făcea în acel moment, dar toate dovezile arătau că știa foarte bine ce face, motiv pentru care juriul a decis în unanimitate că este vinovat.  Laurențiu Mihai D. a fost condamnat astfel la închisoare pe viață, prima condamnare de acest gen din istoria Valenciei.