vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Spania: Șofer român de TIR bătut de trei spanioli care dețin o firmă de transport

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 18 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

„Din păcate și în țări din vest patronii din transport se cred mai presus de orice.”

Este afirmația unui șofer român de TIR și vlogger care-și spune Truckerboy  și care a făcut sâmbătă, 18 ianuarie 2020, o dezvăluire pe pagina sa Facebook despre un alt șofer român de TIR care a fost agresat de niște patroni spanioli în urma unor certuri. Potrivit celor declarate de sursa citată, Sakke GB (porecla șoferului agresat care este vlogger și el) a fost bătut de cei trei spanioli, apoi i s-au luat cheile de la casă, de la mașină, precum și telefonul.

„Colegul Sakke GB tocmai a fost bătut de 3 frați spanioli ce dețin o firmă de transport în zona Toledo după o discuție banală la sediul firmei. Totodată a fost amenințat cu moartea el și familia acestuia dacă se va duce la poliție să reclame. I-au fost luate cheile de la casă, de la mașină, telefonul. Momentan colegul nostru este la spital, iar poliția a fost anunțată”, scrie Truckerboy.

Șoferul precizează de asemenea că numele firmei în cauză este „IRON LOGISTICS S.L., parte a HMS Toledo”.

„Am mai spus-o de multe ori că industria asta este o junglă și niciun regulament sau vreo lege nu o poate controla, iar cei care fac cele mai mari sacrificii sunt șoferii. Plecați cu zilele, săptămânile sau lunile de acasă, pe salarii de c***t, condiții de muncă jalnice, vânați de toată lumea pentru orice greșeală și considerați proprietatea unor patroni lipsiți de orice scrupule”, a mai adăugat șoferul care a denunțat public agresiunea.

 

Alți români sunt puțin increduli în legătură cu cele întâmplate sau consideră că agresiunea ar fi avut la bază un comportament neadecvat din partea conaționalului nostru, dar Truckerboy spune că șoferul agresat va reveni cu mai multe detalii când va ieși din spital.

„Un motiv trebuia să fie nu cred că l-au bătut din senin, aiurea, doar nu crezi că iau zis: bă Sake, hai să te batem puțin așa de control, sincer nu cred”, scrie Robert Popescu în comentarii.

„O să explice imediat ce va ieși din spital totul. Orice motiv ar fi avut împotriva lui, NU se face așa ceva, că nu trăim în evul mediu. Până la urmă el este un copil, o mână de om care face meseria asta cu pasiune, ignorând părțile urâte de care fug tot mai multi din industria asta. Nimeni nu este stăpân peste cineva”, a replicat Truckerboy.