sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


Spania: Tată român acuzat că a abuzat sexual de fiica sa de 15 ani. „Sunt vinovat”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 30 septembrie 2019 Etichete: , , ,

„Nu am nimic de declarat. Sunt vinovat și am ajuns la un acord cu familia și copiii mei.”

Acestea sunt cuvintele cu care un bărbat român în vârstă de 56 de ani și rezident în localitatea spaniolă Alcúdia de pe insula Palma de Mallorca a acceptat condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a abuzat sexual de fiica sa, o adolescentă care avea la acea vreme 15 ani.

Bărbatul român (cu spatele, în cămașă albastră) acuzat că și-a molestat fiica. Sursa foto: Ultma Hora

Abuzurile au avut loc la începutul lunii februarie 2017 când, într-o seară, aflându-se sub influența alcoolului, bărbatul le-a propus celor doi copii ai săi, un băiat și o fată, să doarmă în cameră cu el. După ce copiii au adormit, bărbatul a început să o pipăie pe fiica sa pe sâni și pe fese, apoi a încercat să o atingă și în zona genitală, dar adolescenta i-a dat mâinile la o parte și a plecat în camera sa. Acesta a fost primul episod de abuz asupra fiicei sale, scrie Ultima Hora.

Spre dimineață, în jurul orei 7:00, a avut loc și cel de-al doilea episod, când bărbatul s-a dus în camera fetei și s-a pus pe pat lângă ea, a strâns-o în brațe, apoi a început să o sărute pe gât și să-i atingă sânii din nou, spunându-i în același timp că el o va învăța ce înseamnă un bărbat. Când tatăl fetei a încercat să-i desfacă picioarele însă, adolescenta a început să țipe și să-l împingă, ceea ce l-a făcut să renunțe la intențiile sale și să plece din camera ei. Câteva ore mai târziu, bărbatul i-a spus fiicei sale să nu mai spună nimănui ceea ce s-a întâmplat, dar tânăra a avut curajul să denunțe cele întâmplate, din fericire.

După mai bine de doi ani de zile de la acele evenimente, procesul împotriva românului a ajuns la final și deși inițial procurorul de caz a cerut o condamnare la 10 ani de detenție, cele două părți au căzut în final la un acord care-l scapă pe bărbat complet de închisoare, dar i se aplică în schimb unele restricții. Mai exact, inculpatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu condiția să nu comită nicio infracțiune în următorii patru ani și să participe la un program de reabilitare sexuală.

Totodată, bărbatul român va trebui să petreacă alți cinci ani sub supraveghere specială, i-a fost interzis ca pentru o perioadă de șapte ani să se apropie la mai mult de 100 de metri de fiica sa ori să comunice cu aceasta și i-a plătit acesteia o despăgubire în valoare de 5.000 de euro.