miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Spania: Un român a murit înecat într-un râu. Ieșise la grătar cu prietenii

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 28 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Un bărbat român în vârstă de 58 de ani s-a înecat în râul Ebro, pe teritoriul localității Fuenmayor (comunitatea autonomă La Rioja), relatează larioja.com. Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 27 iunie, când conaționalul nostru a intrat în apele râului și apoi a dispărut din senin de sub privirile prietenilor săi.

Din primele informații reiese că victima ieșise în cursul zilei de ieri cu prietenii săi la un grătar într-o zonă de agrement din localitate, La Boca del Río, situată chiar pe malul râului. La un moment dat însă, bărbatul de 58 de ani a intrat în apă pentru a se răcori și, în scurt timp, a dispărut de sub privirile celorlalți membri ai grupului.

Zona de agrement unde s-a organizat grătarul. Sursă foto: nuevecuatrouno.com

Autoritățile locale spun că au primit apoi un apel de ajutor la ora 16:42 și o echipă de pompieri a intervenit imediat la fața locului. Căutările acestora au dus însă doar la descoperirea trupului fără viață al conaționalului nostru care plutea pe apele râului.

Autoritățile au trimis totodată la locul tragediei și o echipă de asistență psiho-socială pentru a oferi suport psihologic pentru prietenii bărbatului decedat.