sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Spania va fi scoasă de pe lista țărilor din Zona Galbenă care necesită carantinare la întoarcerea în România

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Prima pagină Știri - luni, 10 august 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis scoaterea Spaniei de pe lista țărilor care necesită carantinare la întoarcerea în România. Institutul Național de Sănătate Publică a publicat astăzi lista țărilor din Zona Galbenă din care, începând de  marți, 11 august, la întoarcerea în țară se face carantină, iar Spania se afla printre acestea.

Conform publicației G4Media, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat însă în ședința de astăzi Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

În prezent, pe lista țărilor din Zona Galbenă mai figurează R. Moldova, SUA, Luxemburg, Macedonia de Nord, Muntenegru, Bosnia si Herțegovina ș.a.