sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


Spania: Zeci de români dați jos din avion după îmbarcare din cauza unei defecțiuni. Cursa a fost reprogramată după 24 de ore

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 19 februarie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Pasagerii unei curse Wizz Air care trebuia să decoleze marți, 18 februarie 2020, de pe aeroportul din Valencia și urma să ajungă la București, a fost amânată timp de peste 24 de ore după ce a fost o descoperită o defecțiune tehnică la aeronavă chiar înainte de decolare. Compania aeriană a anunțat că zborul a fost reprogramat pentru miercuri, 19 februarie.

Potrivit Digi24.ro, cei 200 de pasageri ai zborului Wizz Air W6 3186 care trebuia să plece ieri de la Valencia spre București trecuseră deja prin procedura de îmbarcare, dar au fost întorși înapoi pe motiv că a fost găsită o problemă tehnică la un motor. Conform celor relatate de pasageri, compania a amânat apoi zborul din două în două ore, ca în cele din urmă să le ofere acestora cazare și alternative de zbor sau alte soluții.

„Zborul era programat marţi, la ora 10:00, ora locală. Am fost amânaţi din două în două ore, spunându-ni-se că se va remedia defecţiunea”, precizează Robert Staicu, un pasager, pentru sursa citată.

Wizz Air a pus la dispoziţie pasagerilor un autobuz şi camere pentru cei care nu au avut posibilitatea să locuiască în Valencia. Compania a oferit o cină şi bonuri de 4 euro. O doamnă suferind de diabet a suferit o criză şi a fost necesară intervenţia ambulanţei locale”, a mai adăugat bărbatul.

Conform celor relatate de Robert Staicu, pasagerii au fost anunțați că în jurul orei 14:00 va fi adusă o piesă pentru repararea aeronavei, dar mulți dintre ei au renunțat la zbor și au cerut să primească rambursare. Reprezentanții companiei au transmis între timp că zborul a fost reprogramat pentru astăzi, 19 februarie 2020, din cauza unei defecțiuni tehnice.

„Zborul Wizz Air W6 3186 de la Valencia către București din data de 18 februarie a fost reprogramat pentru data de 19 februarie după ce aeronava a necesitat o verificare tehnică neprevăzută.Pasagerii afectați au fost informați și li s-a oferit cazare, alternative de zbor, rambursare completă, sau 120% din prețul inițial al rezervării sub forma de WIZZ credit. Wizz Air își cere scuze pentru inconvenientele create, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este principala prioritate”, este mesajul oficial din partea companiei.