joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Spaniol îndrăgostit de România: „Am învățat singur limba română”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate În evidență Prima pagină - vineri, 1 decembrie 2023 Etichete: , , , ,

Javier Ghoma, un cetățean spaniol care a învățat limba română în mod autodidact, a participat recent la un interviu pe Antena 3, unde a vorbit despre admirația sa profundă pentru România.

Fascinat de peisajele impresionante și de ospitalitatea locuitorilor, Javier a împărtășit cum a învățat limba română folosind un dicționar și urmărind filme cu subtitrare în română. De asemenea, el interacționează cu români pe TikTok.

Javier a explicat că dragostea sa pentru România s-a dezvoltat datorită prieteniei și căldurii oamenilor. El a vizitat Cluj-Napoca și Sibiu, remarcând ospitalitatea și ajutorul oferit de localnici.

Javier Ghoma. Sursa foto: captură video Antena 3

Apreciază în mod deosebit clima și peisajele țării, descrise ca verzi și frumoase vara, iar iarna albe și nostalgice.

Spaniolul încurajează pe toată lumea să descopere România, subliniind ce are țara mai frumos: gastronomia, clima, peisajele și, mai ales, oamenii:

„Românii sunt oameni plăcuți. Îmi place această țară, în special clima. Vara, totul este verde și frumos. Iarna, totul este alb și nostalgic. Mi-aș dori ca toți cei care încă nu cunosc România să vină să descopere țara, clima, mâncarea, peisajul și, mai ales, oamenii”, a încheiat el. Video AICI.