vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Spectaculosul concept Vision EQXX de la Mercedes-Benz are o autonomie de 1000 km

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Auto Tehnologie - marți, 4 ianuarie 2022 Etichete: , , ,

În iulie anul trecut, cei de la Mercedes-Benz spuneau pentru prima dată că vor face un concept de vehicul electric – Vision EQXX – capabil să ruleze peste 1000 km sau 620 de mile, autonomie per încărcare full a bateriei. Dar nu am bănuit niciodată că va arăta la fel de spectaculos ca acesta.

Viziunea EQXX este într-adevăr o combinație vizuală al întregului patrimoniu Mercedes, tânăr și bătrân, rutier și sportiv, sub form unui singur concept.

Deși, în mod clar, este un preludiu a ceea ce va urma: în timpul dezvăluirii făcute la CES 2022, directorul de design al Mercedes-Benz, Gorden Wagener, a anunțat că o versiune rutieră legală își va dovedi eficiența autonomiei de 1000 km în „primăvara anului 2022”.

Deci, cum poate EQXX Vision atinge astfel de cifre performante? Mercedes a lucrat cu echipa sa de Formula 1 pentru a dezvolta o baterie nouă, mai mică – dar, una cu o capacitate mult mai mare. Bateria modelului EQXX are o capacitate tot de 100 kWh, dar este cu 50% mai mică și cu 30% mai ușoară decât cea pe care o veți găsi în modelul Mercedes EQS.

Combinați acest avantaj cu un coeficient de rezistență super-scăzut (0,17) având în vedere forma aerodinamică, un tren de rulare reproiectat, o abordare bazată pe software a eficienței și celule fotovoltaice pe acoperișul mașinii, pentru a adăuga energie suplimentară și aveți un vehicul maestru, cu rază lungă de acțiune.

Interiorul lui Mercedes Vision EQXX este realizat în întregime din materiale vegane. Scaunele sunt realizate din imitație de piele alcătuită din fibre de cactus zdrobite și poliuretan, cu un material din rădăcini de ciuperci folosit la bază. Veți găsi, de asemenea, un display gigantic de 8k, cu lățime completă pe tabloul de bord, care face de rușine chiar și sistemul „Hyperscreen” propriu al Mercedes.

Faptul că echipa producătorului auto german a adus acest concept la viață – fie că vă place să priviți coada sa super-lungă sau nu – în numai 18 luni, este remarcabil.