joi, 25 aprilie 2024
Informația fără granițe


Start-Up Nation 2020: Românii care se întorc din diaspora pentru a-și deschide o afacere în România vor fi avantajați

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - sâmbătă, 4 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a transmis Guvernului țării noastre 11 propuneri pentru viitoarea ediţie a programului de finanţare Start-Up Nation. Printre aceste propuneri este și acordarea unui punctaj suplimentar pentru cei care se întorc din diaspora pentru a înfiinţa o companie în România.

Introducerea unui pachet de digitalizare obligatoriu, eliminarea diferenţelor de punctaj dintre Bucureşti, Ilfov, Cluj şi restul judeţelor, precum şi introducerea restricţiei de a vinde mai mult de 49% din companie pe perioada de implementare şi monitorizare a programului, sunt câteva dintre propunerile transmise de CNIPMMR, conform ZF.

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, afirmă că propunerile au fost prezentate ministrului economiei, şi că dorinţa instituţiei este ca discuţiile despre Start-Up Nation 2020 să înceapă în luna ianuarie.

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, a declarat recent că programele de finanţare europeană Diaspora Start Up şi România Start Up Plus au dus la înfiinţarea a mai mult de 8.600 de întreprinderi mici şi mijlocii care au generat peste 11.000 de locuri de muncă.

„Numărul mare de IMM-uri care au fost create ca urmare a acestor două apeluri de proiecte, 8.600 de IMM-uri create şi 11.000 de locuri de muncă, sunt cifre impresionante care ne arată că am avut o rată de succes şi ne îndeamnă să întreprindem aceleaşi demersuri, pe viitor, să avem în atenţie aceleaşi demersuri pentru că pe perioada de programare viitoare sumele alocate acestor componente se vor dubla. Creşterea va fi de la 4,3 miliarde de euro la 8,6 miliarde de euro“, a declarat ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, în cadrul evenimentului StartUp Next.

În perioada de programare europeană 2021 suma alocată celor două componente de finanţare se va dubla, de la 4,3 mld. euro la 8,6 mld. euro.

DISTRIBUIE