sâmbătă, 22 iunie 2024
Informația fără granițe


Succesul românilor care cultivă roșii în Spania. Și-au înființat propria fermă de legume

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 5 iunie 2023 Etichete: , , , , , , , , ,

Adrian și Adriana, un cuplu de origine română stabilit în Spania din anul 2011, au deschis în El Perelló un magazin stradal specializat în vânzarea de tomate și legume. Ei cultivă și vând roșii direct clienților lor, administrând și un stand în El Palmar, deschis în weekenduri, relatează Valencia Plaza.

Adrian și Adriana. Sursa foto: Valencia Plaza

La A.M.A. LOS TOMATES se pot cumpăra legume proaspete, îngrijite meticulos de românii noștri.

În primul său an ca rezident în Spania, Adrian a lucrat în timpul sezonului agricol la struguri în Lleida și Barcelona. Al doilea an, în al doilea sezon agricol, a fost angajat de un antreprenor local pentru a lucra cu echipa care cultiva roșiile.

Cu trecerea anilor Adrian a căpătat experiență în cultivarea roșiilor și astăzi este antreprenor, cu o afacere proprie. Un excelent fermier care cultivă roșii și alte legume pe cele două hectare de teren pe care le administrează.

Adriana, soția lui, este partea plăcută și frumoasă a afacerii. Ambii dețin un stand de vânzare pe drumul către El Palmar.

Sursa foto: Valencia Plaza

În contextul în care exploatarea muncitorilor agricoli români în Spania devine o problemă tot mai cunoscută, istoria lui Adrian și Adriana reprezintă un exemplu de muncă, perseverență și succes.