joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Sute de români din UK au așteptat 3 ore avionul, apoi au fost îmbarcați și coborâți din nou pentru că zborul s-a anulat

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 1 iunie 2022 Etichete: , , , , , ,

După ce au staționat pe pista aeroportului Gatwick din Londra mai mult de trei ore, pasagerilor li s-a ordonat să coboare dintr-un avion Wizz Air care trebuia să decoleze către București în dimineața zilei de miercuri, 1 iunie.

Potrivit unui călător extrem de nemulțumit, citat de publicația britanică Mirror, majoritatea pasagerilor au rămas în așteptare pe pista aeroportului Gatwick după ce „și-au pierdut toate zborurile de legătură” către capitala României.

Antonella Fagnano Kaliman a înregistrat momentul neplăcut și a încărcat videoclipul pe Twitter, unde a câștigat rapid multă atenție și a devenit viral datorită scenelor de haos care au putut fi văzute pe aeroportul londonez.

În videoclipul respectiv, Antonella poate fi auzită spunând: „Oamenii părăsesc avionul, ne-au ținut aici de mai bine de trei ore. Nimeni nu face nimic”. Apoi mută camera acolo unde alți pasageri nemulțumiți din avion pot fi văzuți, înregistrând haosul și agitația din avion.

Antonella continuă să comenteze situația: „Avem nevoie de ajutor. Responsabilul de serviciu a vorbit cu Aeroportul Gatwick și, din păcate, au stabilit că nu pot face nimic, ceea ce este total ilegal, deoarece aeroportul Gatwick nu are permisiunea să oprească niciun bagaj.

„Ei trebuiau să fie informați în prealabil și trebuiau să anunțe compania că nu au suficient personal pentru a-și furniza serviciile. Dezastru, dezastru”, evaluează situația Antonella, înainte de a încheia: „Cea mai proastă companie aeriană dintotdeauna”.

În schimb, compania WizzAir a răspuns la videoclipul de pe Twitter, spunând: „Bună Antonella! Ne cerem scuze că ați simțit că WIZZ v-a dezamăgit cu această ocazie. Facem tot posibilul pentru a îmbunătăți experiența clienților noștri și am dori să învățăm mai multe din faptul că nu ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor”.

Furioasă, Antonella a răspuns: „Dar afirmațiile voastre nu s-au realizat niciodată! Am nevoie de un număr de telefon”.

Un reprezentant al companiei Wizz Air a declarat pentru cotidianul Mirror: „Din păcate, intermediarii nu au o perspectivă asupra motivelor specifice pentru care zborurile sunt anulate… sau ce se întâmplă în aeroporturi”.

De asemenea, ei i-au asigurat pe pasageri: „Dacă există o anulare/reprogramare făcută de către Wizz, pasagerii au dreptul la o rambursare integrală sau la o altă rezervare gratuită”.

Aeroporturile din Marea Britanie s-au confruntat cu probleme majore în ultimele zile, deoarece companiile BA și easyJet au anulat peste 150 de zboruri din Heathrow și Stansted (Londra), precum și din Birmingham, Leeds Bradford și Bristol.

Britanicii sunt nevoiți să stea la rând câte trei ore la casele de bilete ale acestor aeroporturi mari din Marea Britanie, iar cozile pot fi văzute încă de la primele ore ale dimineții cum șerpuiesc în exteriorul terminalelor.

Acest haos vine într-un moment în care Secretarul pentru Transport al guvernului britanic, Grant Shapps, cere o întâlnire cu șefii transportului aerian pentru a afla „ce nu este în regulă”.

Se pare că milioane de britanici se confruntă cu întârzieri, în dorința de a zbura pentru o minivacanță care să coincidă cu apropiatul eveniment Platinum Jubilee al reginei Elisabeta.