joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român care călătorea cu autocarul în Germania, reținut de polițiști. Nevoit să plătească aproape 2.500 de euro pentru a scăpa de închisoare

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 21 aprilie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Un  tânăr de naționalitate română, în vârstă de 21 de ani, a fost reținut de poliția germană sâmbătă, 16 aprilie 2022, în jurul orei 02:50 dimineața, în timpul controlului unui autocar internațional staționat pe banda de intrare a vehiculelor din portul de feriboturi Puttgarden (localitate situată pe insula Fehmarn din landul german Schleswig-Holstein).

În timpul verificării documentelor de identitate, informează site-ul hier-luebeck.de, s-a constatat faptul că pe numele românului exista un mandat de arestare. Parchetul orașului german Celle (Saxonia Inferioară) îl dăduse în urmărire pe tânăr, deoarece trebuia să execute o pedeapsă reziduală privativă de libertate, de 55 de zile, pentru comiterea unui furt.

Potrivit legislației germane, plata imediată a unei amenzi de 2.475 euro îl scutea de executarea pedepsei privative de libertate rămase. Deoarece tânărul român nu a fost în măsură să plătească amenda respectivă, aceasta a fost preluată de fratele său, care îl însoțea în autocar. Ulterior, celor doi români li s-a permis să-și continue călătoria.

De asemenea, duminică, 17 aprilie, în jurul orei 9:00, un cetățean somalez de 33 de ani a fost reținut în timpul inspecției unui autocar internațional pe banda auto din portul de feribot Puttgarden. Bărbatul s-a identificat cu pașaportul norvegian și cu un permis de ședere norvegian.

La verificarea documentelor, polițiștii au observat că data de valabilitate a acestora era depășită. Bărbatul a fost dus la biroul poliției, unde s-a constatat că documentele expiraseră anul trecut dar fuseseră manipulate, perioada de valabilitate fiind modificată și pentru 2022.

După ce a primit anunțul și a obținut noi documente, somalezul a fost lăsat să plece cu o dovadă de sosire pentru cel mai apropiat centru de primire inițială, destinat refugiaților, din Neumünster (Schleswig-Holstein).