joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Un tânăr român din Germania a răzbunat moartea fratelui de 15 ani înjunghiind presupusul vinovat. Condamnat la 7 ani de închisoare

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 17 mai 2022 Etichete: , , ,

Tribunalul districtual din orașul german Hamburg a condamnat marți, 17 mai 2022, un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 19 ani, la șapte ani de închisoare pentru tentativă de omor și vătămare corporală intenționată.

Potrivit publicației Hamburg.de, acesta l-a înjunghiat pe prietenul fratelui său mai mic, în vârstă de 15 ani, frate care la data de  18 iunie 2021 a murit înecat în râul Elba, lângă cartierul rezidențial Blankenese, situat în partea vestică a orașului-stat Hamburg.

Conform Parchetului, a doua zi după accidentul mortal de pe râul Elba, acuzatul l-a înjunghiat de patru ori în spate pe cel mai bun prieten al fratelui său cu un cuțit, fără niciun avertisment, provocându-i răni care i-au pus viața în pericol.

Motivul înjunghierii ar fi fost faptul că tânărul român credea că victima sa ar fi putut să-i salveze fratele. Românul a acționat insidios și a crezut că răzbună moartea fratelui său. Cadavrul acestuia a fost găsit la doar două zile după tentativa sa de omor.

Instanța s-a abținut de la admiterea, discutată inițial, internării acuzatului într-o secție de psihiatrie. Un raport de expertiză în acest sens atestase schizofrenia inculpatului, dar acesta l-a negat vehement.

Prin sentința dată fără echivoc, instanța a rezonat cu procurorul, care ceruse șapte ani de închisoare pentru inculpat. Răzbunarea a fost principalul motiv al acuzatului, a mai menționat procurorul.

Pe de altă parte, apărarea a dezvăluit în tribunal imaginea unui tânăr neglijat de părinți, care avea acces minim la educație și care se afla într-o stare psihică alterată și a cerut o „pedeapsă moderată într-un centru de detenție pentru minori” de până la trei ani.