miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Tânăr român din Austria, tată a 3 copii, mort în urma unui accident de muncă. Primarul: „Vrem să ajutăm această familie”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 29 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Un tânăr tată român din localitatea austriacă Murau, care lucra ca muncitor forestier, și-a pierdut viața în urma unui grav accident de muncă petrecut în data de 15 septembrie 2020. Conaționalul nostru lasă în urmă o soție îndurerată și 3 copiii mici care vor fi nevoiți să crească fără tată.

„Cu câteva zile în urmă, familia Polacec, care locuiește în localitatea Murau din districtul Stadl-Predlitz, a suferit o lovitură severă din partea sorții. În data de 15 septembrie, Ioan, capul familiei, în vârstă de 33 de ani și care lucra la pădure, a fost lovit de trunchiul unui copac. Paramedicii nu au putut face nimic altceva decât să constate decesul său”, scrie publicația austriacă Kleine Zeitung.

Ioan Polacec, 33 de ani, decedat în urma unui tragic accident de muncă. Foto: Facebook

Potrivit sursei citate, în urma tânărului român au rămas trei copii în vârstă de nouă, cinci și trei ani. Copii pe care soția lui, Anca, va fi nevoită să-i crească singură de acum. Din acest motiv, autoritățile locale, începând cu primarul Wolfgang Schlick, au decis să ajute cât mai mult posibil această familie îndurerată pentru putea trece cu bine peste această tragedie.

„Bineînțeles, nu le putem îndepărta durerea, dar ne putem asigură măcar că nu vor fi nevoiți să lupte și cu problemele financiare. De cele mai multe ori este nevoie de timp pentru ca pensia de urmaș să înceapă să fie plătită. Noi vrem să-i ajutăm imediat”, a declarat primarul din Murau pentru ziarul citat.

„O mulțime de oameni au venit la mine și m-au întrebat cum pot ajuta, așa că am început o strângere de fonduri”, a mai spus Schlick.

Cei care doresc să ajute această familie cu o sumă cât de mică, mai precizează ziarul austriac, pot contribui prin transfer bancar la următoarele coordinate:

  • IBAN: AT26 3823 8000 0801 3120
  • Titular cont: Polacec Anca

Familia Polacec, care locuiește în cartierul Einach din localitatea menționată mai sus, se află în aceste zile în România, unde a avut loc înmormântarea tânărului nostru conațional decedat. La întoarcere, Anca și copiii săi va fi așteptată de localnicii din Murau pentru a le înmâna contribuțiile lor.

„Această familie face parte din comunitatea noastră, deci nu va fi abandonată”, promite primarul Schlick.

Potrivit informațiile publicate pe profilul Facebook al tânărului tată decedat, acesta era originar din Cetea, judeșuk Sălaj.