fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Tânăr român mort în Austria la numai 18 ani după 10 zile de chinuri. Fusese victima unui dramatic accident rutier

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 18 ianuarie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Un tânăr român în vârstă de numai 18 ani a murit vineri, 15 ianuarie a.c, la spitalul din Wels, Austria, după 10 zile de chin și luptă împotriva morții. Conaționalul nostru fusese victima unui grav accident rutier petrecut în data de 5 ianuarie pe autostrada Innkreis, în dreptul localității austrice Pram din districtul Grieskirchen.

Imagine de la locul accidentului. Foto: laumat.at/Matthias Lauber

Potrivit celor relatate de autoritățile locale, tânărul de 18 ani călătorea în mașină cu un cetățean moldovean de aceeași vârstă care se afla la volanul autoturismului, iar cei doi veneau din Franța. În jurul orei 7:15 din acea dimineață, mașina Mercedes C200 cu care cei doi se deplasau a lovit bara din spate a unui TIR și a rămas încastrată acolo, fiind târâtă de acesta pe o distanță de circa 200 de metri.

Când și-a dat seama de cele întâmplate, șoferul TIR-ului, un cetățean bulgar de 46 de ani, a oprit autovehiculul și a solicitat ajutor. Cei doi tineri din Mercedes au fost transportați apoi la spital, cel moldovean fiind internat la spitalul din Ried, cu răni mai puțin grave, în timp ce conaționalul nostru a fost dus la spitalul din Wels, starea sa fiind critică.

Poliția austriacă a transmis astăzi un comunicat de presă prin care anunța că băiatul român a decedat vinerea trecută la spitalul în care era internat.

„Pasagerul român de 18 ani a murit pe 15 ianuarie 2021 la Clinica Wels”, au anunțat polițiștii citați de laumat.at.

DISTRIBUIE