miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Tânăr român mort în Germania la doar 22 de ani. „O veste tristă care a îndurerat comunitatea”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 24 mai 2022 Etichete: , , , , , ,

Un tânăr român din Germania a murit înecat și urmează să fie dus în țară pentru a fi înmormântat. Vestea morții sale a îndurerat o comunitate întreagă ce se mobilizează pentru a sări în ajutorul familiei sale.

Alexandru avea doar 22 de ani, de loc era din comuna Produlești, județul Dâmbovița şi plecase la muncă în Germania, pentru un trai mai bun. El ar fi murit înecat într-un lac unde s-a dus la scăldat, precizează Incomod-media.ro.

Conform sursei citate, după încheierea cercetărilor efectuate de autoritățile germane trupul neînsuflețit al tânărului va fi dus în România pentru a fi înmormântat.

Primarul localității Produlești, George Georgescu, a făcut un apel umanitar pe pagina sa de Facebook în vederea strângerii de fonduri pentru plata repatrierii:

„Familia lui Alexandru are nevoie de sprijin financiar pentru ca tânărul decedat în Germania să poată fi adus acasă, acolo unde se va putea odihni în pace. Statul nu poate sa ne ajute în această situație, de aceea apelăm la bunătatea și bunăvoința dumneavoastră. Persoanele care doresc să ofere un ajutor umanitar pot contacta persoana desemnată Viceprimar – Ionescu George. 0760564093.”

„O veste tristă a îndurerat comunitatea noastră! Bunul nostru prieten, Alexandru, ne-a părăsit prea repede, lăsând în urmă râuri de lacrimi și suferință. A fost un tânăr minunat și va rămâne mereu în sufletele noastre. Dumnezeu să dea putere familiei ca să depășească această nenorocire. Cele mai sincere condoleanțe.  Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a mai scris edilul într-o postare anterioară.