joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Tânăr român mort printre străini la numai 22 de ani în urma unui grav accident de muncă

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 15 februarie 2022 Etichete: , , , , , ,

Un tânăr lucrător forestier de naționalitate română, în vârstă de 22 de ani, a decedat luni, 14 februarie, într-o zonă de pădure aflată în apropierea orașului german Gummersbach (Renania de Nord-Westfalia), după ce a fost lovit de trunchiul unui copac tractat de un excavator.

„Potrivit rezultatelor anchetei de până acum, muncitorul din România și alte două persoane scoteau din pădure un copac deja tăiat”, a precizat poliția din Oberberg, citată de site-ul wa.de.

Copacul era tractat de un excavator printr-un cablu de oțel. În timpul procesului, trunchiul acestuia a agățat cu vârful ciotul unui alt copac, după care trunchiul tractat a scăpat brusc din prinderea celuilalt, s-a smucit în lateral și l-a lovit cu mare forță pe pe tânărul muncitor român.

„Sosiți rapid la locul accidentului, salvatorii au reușit să-l resusciteze pe tânăr, înainte ca acesta să poată fi transportat de urgență la spitalul din Gummersbach, sub supraveghere medicală”, a explicat poliția.

Imagine de la locul tragediei. Foto: oberberg-aktuell.de

Din nefericire, tânărul nostru conațional a murit la scurt timp după aceea, din cauza rănilor grave suferite.

Pe lângă polițiști și personalul medical, și un inspector al „Oficiului pentru Securitate și Sănătate în Muncă” a intervenit la locul accidentului. Inspectorul este implicat în investigarea cauzei accidentului. În plus, salvatorii au desfășurat activități de consiliere, pentru a-i proteja pe cei doi colegi de muncă ai victimei de șocul acestei tragedii.