joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Tânăr român suspectat în străinătate că a ucis un bărbat de 60 de ani în complicitate cu un german

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 11 noiembrie 2023 Etichete: , , , ,

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, care a locuit o perioadă îndelungată într-un hotel din Birmenstorf AG, Elveția, a fost găsit mort, într-o stare avansată de descompunere, în urmă cu un an.

Doi bărbați, un român de 24 de ani și un german de 23 de ani, sunt suspectați de implicare în acest caz.

Conform ziarului «Aargauer Zeitung», care citează decizia publicată a Curții Supreme din Aargau, se presupune că aceștia, după o noapte de consum excesiv de alcool, au ucis victima „printr-o violență intensă asupra toracelui și gâtului, sau, cel puțin au acceptat posibilitatea decesului acesteia”.

Chestiunea pedepsei adecvate a devenit un subiect de dezbatere. Deși încă nu a fost formulată o acuzație oficială, cazul este deja în atenția Curții Supreme din Aargau.

Suspectul român, aflat în detenție preventivă la Lenzburg, intenționează să solicite o măsură specială pentru tinerii adulți. Această pedeapsă se aplică infractorilor care aveau sub 25 de ani la momentul comiterii faptei, și necesită demonstrarea unei evoluții semnificative a personalității.

Pedeapsa presupune detenția într-o instituție pentru tinerii adulți, cu eliberarea obligatorie până la împlinirea vârstei de 30 de ani.

Procuratura contestă eligibilitatea bărbatului român de 24 de ani pentru această măsură, motiv pentru care a respins cererea.

Un raport psihiatric recomandă această măsură, dar nu identifică semnele unei tulburări grave de personalitate sau ale unei dependențe.

Potrivit sursei citate, tânărul român și avocatul său au contestat decizia la Curtea Superioară.

Curtea Superioară rămâne sceptică în privința „unei perturbări semnificative în dezvoltarea personalității”, chiar în ciuda unui raport favorabil.

Mai mult, procuratura suspectează că românul ar putea fugi în străinătate. Suspectul neagă acuzațiile, susținând că a călătorit pentru nașterea fiului său, nu pentru a fugi. Un proces în fața Curții de District din Baden este iminent, dar Curtea Superioară preferă să nu anticipeze verdictul.