joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Tânăr tată român din Spania găsit mort pe fundul unui lac. Laurențiu lasă în urma sa soția și o fetiță de 16 luni

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 14 iulie 2021 Etichete: , , , , ,

Trupul neînsuflețit al unui tânăr român din Spania a fost găsit luni, 12 iulie 2021, după trei zile de căutări, pe fundul unui lac artificial din localitatea Siurana, provincia Tarragona din Catalunia.

Din cele relatate de autoritățile locale, pe site-ul oficial al guvernului catalan, reiese că bărbatul a intrat în apă pentru a se scălda și nu a mai ieșit la suprafață.

Potrivit publicației Viața Nemțeană, este vorba despre Laurențiu Cosmescu, în vârstă de 29 de ani și originar din comuna Dobreni, județul Neamț. Tânărul era rezident, însă, în localitatea Prades din Tarragona.

Laurențiu Cosmescu, 29 de ani. Foto: viatanemteana.info

Aceeași sursă precizează că tânărul nostru conațional era căsătorit și lasă în urma sa, pe lângă soția îndurerată, și o fetiță de numai 1 an și 4 luni.

Autoritățile locale au fost alertate în jurul orei 18:13 de vineri, 9 iulie 2021, când o persoană a sunat la 112 și a spus că l-a văzut pe bărbatul român intrând apă, dar nu l-a văzut ieșind.

În scurt timp, la fața locului au intervenit un elicopter și 13 echipaje de salvare, printre care se aflau și scafandri, dar și salvamontiști, pentru a efectua căutările de rigoare.

Ulterior, acestora li s-au alăturat și alte echipaje de la pompieri, ajungând astfel la un total de 56 de echipaje care căutau trupul tânărului român.

„Căutarea a avut loc într-un mediu cu vizibilitate zero, cu un fund cu mare relief, adâncime de până la 35 de metri și cu o abundență mare de vegetație acvatică”, transmit autoritățile locale.

Căutările au durat timp de aproape trei zile, mai exact până luni, la ora locală 15:23, când trupul fără viață al lui Laurențiu a fost găsit la o distanță de circa 10 metri de locul indicat de martori și la o adâncime de circa 11 metri.

„Dumnezeu să te ierte suflet drag ,ne-ai lăsat în urmă multă durere și suferință, suntem distruși. Nu avem cuvinte, ai lăsat în urmă o fetiță care are nevoie de tine, o soră, părinții tăi dragi. De acolo, de sus, ai grija de noi, ne-ai lasat un mare gol în suflet si in inima. Să-ți fie țărâna ușoară frățiorul meu drag!!”, a scris sora lui Laurențiu, pe Facebook.