vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Tânără de origine română, reprezentanta unei provincii spaniole la Miss World Spania 2023

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Evenimente În evidență Prima pagină Știri - luni, 17 aprilie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Luana Selena Gheban, o tânără de 22 de ani născută în România și rezidentă în orașul spaniol La Roda din provincia Albacete (comunitatea autonomă Castilia-La Mancha), va reprezenta provincia Albacete în concursul Miss World Spania 2023 care se va desfășura în celebra insulă Tenerife (comunitatea Insulele Canare) în perioada 30 aprilie-7 mai.

După cum relatează publicația „El Digital de Albacete”, frumoasa tânără va reprezenta provincia spaniolă Albacete, al cărei drapel va purta în cadrul concursului Miss World Spania, „provincia care m-a văzut crescând” așa cum ea însăși recunoaște.

Luana Selena a dezvăluit jurnaliștilor de la „El Digital de Albacete” că „părinții mei sunt din România dar am ajuns în La Roda când aveam un an”, motiv pentru care ea se consideră o adevărată localnică din Albacete.

În plus, ea a subliniat că „este foarte frumos să pot reprezenta în acest concurs provincia care m-a văzut crescând”. Câștigătoare a concursului Miss World Albacete 2023, ea a precizat: „ Eu reprezint provincia care m-a crescut, de care sunt foarte mândră și al cărei drapel îl port”.

Luana Selena Gheban. Sursa foto: El Digital de Albacete

„Curajoasă, puternică, sigură pe ea și luptătoare”

„Simt că reprezint o femeie din Albacete puternică, o femeie curajoasă, încrezătoare în sine și o luptătoare”, a remarcat Luana Selena pentru El Digital de Albacete. În acest fel, ea a adăugat: „Îmi doresc ca toate femeile să se identifice cu mine”.

În prezent, tânăra născută în România studiază Dreptul la Alicante (comunitatea Valenciană), curs universitar pe care l-a ales datorită „vocației pe care o am de a ajuta oamenii și frustrării pe care o simt de fiecare dată când văd o situație de nedreptate”, a explicat ea.

În plus, ea a împărtășit jurnaliștilor locali pasiunea ei pentru machiaj și modă, lucruri care „întotdeauna mi-au plăcut foarte mult”.

Despre celelalte hobby-uri ale ei, Luana Selena a explicat: „Sunt o persoană căreia îi place foarte mult să-și îmbogățească nivelul de cunoștințe, profit de timpul meu liber pentru a citi cărți, a învăța limbi străine și a face sport”.

Născută în România, va reprezenta provincia Albacete la Miss World Spania

Cât despre concursul Miss World Spania, Luana Selena a dat asigurări că „este destul de diferit de altele”, precizând că motto-ul său este „frumusețe cu scop”.

În acest sens, a subliniat că „nu numai că se caută doar un chip sau un corp frumos”, ci că „trebuie să realizăm un videoclip al unui proiect social pentru a ne arăta angajamentul nostru față de societate”, a explicat ea.

Luana Selena Gheban. Sursa foto: El Digital de Albacete

De asemenea, tânăra a menționat că se pregătește și în aspecte precum vorbitul în public dar și cum să se dezvolte înaintea altora. „Studiez franceza și vorbesc fluent engleza și româna”, a dezvăluit ea adăugând: „Trebuie să facem și un videoclip care să ne arate provincia”. Cu ajutorul acestuia, Luana Selena va arăta întregii țări locurile emblematice din provincia Albacete.

„Pasaje de Lodares (o galerie comercială și rezidențială situată în centrul istoric al capitalei provinciei, orașul Albacete), Recinto Ferial (o clădire monumentală de târg permanent construită în 1783), parcul Abelardo Sanchez, care este un plămân pentru oraș, precum și clădirile moderniste din Plaza del Altozano și centrul capitalei”, a enumerat ea.

De asemenea, Luana Selena a asigurat jurnaliștii de la El Digital de Albacete că va duce și gastronomia provinciei Albacete mai aproape de colegele sale de la Miss World Spania 2023. „Voi duce la concurs cutii cu Miguelitos de La Roda (o prăjitură tradițională locală,un fel de foietaj umplut cu smântână), pentru ca și colegele mele să le cunoască”.

„Sper să devin cea mai bună versiune a mea și să mă bucur din plin de participarea mea la Miss World Spain 2023”, a mărturisit frumoasa Luana Selena.

În continuare, despre participarea ei la acest concurs major de frumusețe, ea a conchis: „Sper să părăsesc provincia Albacete cu stil și ca localnicii să se simtă identificați cu mine și mândri de participarea mea”.