joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Tânără româncă întoarsă din străinătate, găsită spânzurată. Era mama unei fetițe de patru ani

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România În evidență Prima pagină Știri - joi, 7 decembrie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Andreea, o tânără de 27 de ani și mamă a unei fetițe de patru ani, a fost găsită decedată în orașul Ardud, Satu Mare, în seara zilei de marți, 5 decembrie.

Tragedia a survenit după ce Andreea, care se lupta cu depresia post-natală, s-a întors acasă din Germania.

Soțul ei era șofer de Tir în Germania, astfel că, undeva pe la jumătatea lunii septembrie a decis să plece împreună cu fiica și mama în Germania.

„Au plecat în Germania deoarece soțul și-a găsit loc de muncă stabil pe tir acolo. Au venit în țară ea cu soțul după tatăl ei. Practic ea a ales sa plece în Germania pentru a fi familia împreună. A plecat pe la mijlocul lunii septembrie împreună cu mama și fiica ei.

Sora cu soțul ei sunt acolo de câțiva ani acum a dus-o și pe mama ei. Părerea mea e ca a ales sa fie alături de soț pentru a avea o viață de familie. Cu siguranță nu avea probleme de căsnicie”, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest un apropiat al familiei.

Tânăra revenise în țară de trei zile, iar fetița a rămas cu sora ei, în Germania.

Potrivit sursei citate, marți seara a luat mașina și a plecat la casa surorii sale să ducă ceva. A plecat singură. S-a întors repede, a parcat mașina, dar nu a urcat în casă.

Tatăl, împreună cu soțul ei, auzind mașina, și văzând că Andreea nu urcă, au coborât să o caute. I-au găsit geanta în mașină, unde era și telefonul.

După mai multe minute de căutare, tatăl tinerei a găsit-o pe Andreea spânzurată în lemnărie. Au chemat paramedicii, dar nimeni nu a mai putut face nimic pentru a o aduce pe tânără la viața. Era prea târziu.

„Nu era fata nicăieri şi apoi m-am dus şi am căutat-o. N-am găsit-o nicăieri şi când m-am dus… era decedată”, a povestit tatăl fetei.

Depresia, o boală severă cu care Andreea se lupta, pare să fi avut un impact devastator asupra deciziei ei de a-și lua viața.

Din câte se pare, familia știa despre starea ei depresivă. Mai mult decât atât, a fost la medic, care i-a prescris un tratament pentru depresie. Urma să înceapă tratamentul încă de marți seara, dar atunci s-a produs tragedia.

Într-un bilet de adio, ea și-a cerut scuze familiei și i-a rugat pe cei apropiați să aibă grijă de fiica ei.

„Şi-a luat adio de la soţul ei, fiica, nepoţica,” a mărturisit tatăl Andreei.

Andrea și blocul în care locuia în România. Sursa foto: Observator

O prietenă apropiată a Andreei, cu care s-a întâlnit în ultimele zile, a descris-o ca pe o soție și mamă minunată, exprimându-și regretele față de această tragedie.

„Am stat de vorbă mult cu ea în ultimele zile, dar nimic nu mi-a dat de bănuit că are așa ceva în minte!”

Specialiștii subliniază gravitatea depresiei post-natale. Psihologul Cecilia Ardusătan explică că este o combinație complexă între modificările emoționale, fizice și comportamentale care apar după naștere.

Aproximativ 10-15% dintre proaspetele mame sunt predispuse la astfel de depresii, iar unii ajung la psihoză post-partum.