luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Tânără româncă moartă în străinătate. S-a înecat în ocean în timp ce făcea baie cu iubitul

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 24 mai 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Anda Chițu, o româncă în vârstă de 33 de ani, s-a înecat în dimineața zilei de marți, 23 mai, după ce a intrat în apele oceanului Pacific pe plaja Zicatela, situată în zona de coastă a statului mexican Oaxacan.

După cum relatează publicația Aristegui Noticias, conaționala noastră a intrat în mare împreună cu iubitul ei mexican, Pablo N., în ciuda steagurilor roșii arborate la mal care interziceau scăldatul în mare.

Cei doi n-au ținut cont de interdicție și se bucurau de valuri când, din păcate, au început să aibă probleme pe această plajă renumită, unde turiștilor îndrăzneți le place să practice surfing datorită valurilor înalte.

Intratul în apă era interzis în acel orar din cauza mareei oceanului, fenomen periodic caracterizat de flux și reflux, respectiv creșterea și descreșterea nivelului apelor în raport cu o poziție medie, datorită forței de atracție exercitată de lună și soare.

La câteva momente după ce au intrat în apă, tânăra româncă a fost luată de curenți, iar partenerul ei a încercat să o ajute dar nu a reușit decât să se salveze singur. Din nefericire, conaționala noastră nu a mai putut ajunge la mal și a fost luată de valuri.

Evenimentele s-au petrecut în jurul orei 11:00 în zona cartierului Los Tamarindos din Puerto Escondido (un mic port și centru turistic aparținând municipalității San Pedro Mixtepec). La puțin timp, victima a fost observată plutind pe apă, în dreptul localității învecinate, Santa Maria Colotepec.

Salvamarii au sărit imediat în apă și au adus-o la mal, însă trupul româncei nu mai prezenta semne de viață. La fața locului a sosit partenerul său, rezident în capitala Mexico City, care i-a confirmat identitatea și a explicat autorităţilor că victima era iubita lui şi erau în vacanţă.

Anda Chițu și locul unde a fost găsit trupul neînsuflețit

Zona a fost izolată și verificată de agenți ai Direcției de Coastă a Parchetului din San Pedro Mixtepec.

„La sosirea la fața locului, personalul a găsit pe plajă o femeie de 33 de ani din România care, din păcate, nu mai avea semne vitale”, au dezvăluit autoritățile pe rețelele de socializare.

Ministerul Public a dispus ridicarea cadavrului și l-a transferat în vederea efectuării autopsiei legale în vederea stabilirii cauzei morții. Pentru acest caz a fost inițiată o investigație pertinentă, pentru a determina eventuale responsabilități ale terților.