sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Tibi Ușeriu a terminat pe locul al doilea maratonul Yukon Arctic Ultra. A parcurs prin viscol și în condiții extreme 482 de km

Scris de: Daniela Stoica , înv Evenimente - vineri, 7 februarie 2020 Etichete: , ,

Tiberiu Ușeriu a terminat cu bine competiția Yukon Arctic Ultra, reușind să ajungă la final, la Pelly Crossing, după 6 zile, 23 de ore și puțin peste 13 de minute, informează Digi24.

Aflat la cea de-a doua participare românul s-a depășit de nenumărate ori pe el însuși în această competiție extrem de dificilă, care a însumat 482 de km pe jos, prin zăpadă și prin temperaturi care au atins de multe ori -40 de grade C. A trecut prin probleme serioase cu stomacul care l-au împiedicat să dea 100% din el și a luptat cu frigul și cu oboseala pentru a termina competiția.

Tiberiu Ușeriu la maratonul Yukon Arctic Ultra 2020. Sursă foto Facebook Tășuleasa Social

„La un moment dat m-am pierdut un pic, m-am oprit, mi-am făcut un foc și am luat-o pe un drum de al vânătorilor. Dar l-am sunat pe Robert și mi-a zis: Ce tot mergi înainte și înapoi. Du-te în față!”, a povestit Tibi familiei într-un apel telefonic.

Din cei 18 concurenți înscriși la start, doar doi au ajuns la linia de sosire. Elvețianul Fabian Imfeld, cel care a ajuns primul la destinație, și Tiberiu Ușeriu.

Tiberiu Ușeriu la maratonul Yukon Arctic Ultra 2020. Sursă foto Facebook Tășuleasa Social

Pe Facebook, Tibi Ușeriu a scris: 

„Dragilor, Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador. La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic așa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile. Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!”