sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Trafic de persoane în Spania, 17 tinere din România obligate să se prostitueze de o grupare românească

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - miercuri, 10 martie 2021 Etichete: , , ,

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu au destructurat marți, 9 martie 2021, în cadrul unei operațiuni comune cu Poliția Națională din Regatul Spaniei și cu sprijinul EUROPOL, un grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, spălare de bani și trafic de substanțe ilegale.

Potrivit unui comunicat de presă remis astăzi de Poliția Română, gruparea era constituită din 13 membri, cu vârste cuprinse între 24 și 43 de ani, domiciliate în județul Giurgiu, în municipiul București și în județul Galați. Aceștia obligau mai multe femei din România să se prostitueze în străinătate, principalele lor victime fiind tinerele aflate în dificultate.

„În principal, activitatea infracțională a grupului ar fi constat în recrutarea, de pe teritoriul României, a unor tinere aflate în stare de vulnerabilitate, urmată de exploatarea acestora, prin obligarea sau determinarea și înlesnirea practicării prostituției în Spania, în regiunea Girona. Au fost identificate 17 tinere de cetățenie română, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, exploatate sexual de membrii grupării, pe teritoriul Spaniei. Tinerele ar fi fost determinate și le-ar fi fost înlesnită practicarea prostituției, în condiții de risc, chiar în timp ce erau însărcinate”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

Polițiștii au executat astfel 23 de mandate de aducere la secție și au efectuat percheziții în 14 locații. 10 în județul Giurgiu, 2 în municipiul Galați și 2 în municipiul București, la locuințele celor 13 persoane cercetate.

„Simultan, pe teritoriul Spaniei, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară și 8 mandate de aducere, fiind reținute 2 persoane de cetățenie română”, mai precizează polițiștii români.

În cursul zilei de ieri, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu a dispus reținerea a 5 persoane pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care și constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, spălare de bani și trafic de minori. Acestea au fost prezentate Tribunalului Giurgiu în cursul zilei de astăzi cu propunere de luare a măsurii de arest preventiv.