fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Tragedia unui român întors în țară din străinătate, mort într-un accident alături de alți doi colegi

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - joi, 19 ianuarie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Un camion care transporta muncitori s-a răsturnat marți, 17 ianuarie, în cariera Jilț din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. În urma accidentului au murit trei muncitori și alți 13 au fost răniți. Printre cei decedați se numără și Gheorghe Vîlceanu, în vârstă de 38 de ani, care a lucrat ca șofer în străinătate și s-a întors în țară numai de câteva luni, la insistențele celor două fiice ale sale, relatează Observator News.

Gheorghe Vîlceanu. Sursa foto: pagina Facebook Comuna Matasari

Gheorghe Vîlceanu a făcut toată Europa la volanul TIR-ului şi a lucrat ca şofer de autobuz în străinătate. A decedat într-un accident stupid, la câteva luni după ce fetele sale l-au înduplecat să se întoarcă acasă. Era încadrat ca lăcătuş mecanic în cariera Jilţ Sud.

Potrivit unui comunicat transmis de Complexul Energetic Oltenia, accidentul a avut loc în momentul în care muncitorii erau transportați din carieră la sediu. Camionul, un vehicul foarte vechi, ar fi rămas fără frâne.

În accident și-au pierdut viața Gheorghe Vîlceanu (38 de ani), tată a două  fete, Constantin Negoiţă (45 de ani) tatăl unui băiat de vârsta liceului și al unei fete, studentă la Timișoara și Dragoș Pîrjol (29 de ani) care lasă în urmă o soție însărcinată.

Costi Negoiță, Gheorghe Vîlceanu, Dragoș Pîrjol. Sursa foto: pagina Facebook Comuna Matasari

Cei trei muncitori au murit asfixiați

„În cursul zilei de miercuri, medicul şef legist a efectuat necropsiile, concluzia sa fiind că decesele au avut ca şi cauză asfixia”, au arătat cei de la Serviciul de Medicină Legală Gorj.

Socrul lui Gheorghe Vîlceanu​: „Suntem terminaţi, vlăstarul nostru, băiatul nostru cel mai bun, cel mai … nu se exista aşa ceva!”

Mai mulți șefi, printre care directorul Sucursalei Miniere și șeful Carierei Jilț Sud, au fost schimbați din funcție, a anunțat Complexul Energetic Oltenia

„În urma evenimentului care a avut loc în data de 17.01.2023, la Cariera Jilț Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin Nicu din funcția de director al Sucursalei Miniere și a decis numirea domnului Paraschivu Ion în această funcție. Domnul Paraschivu Ion a deținut anterior funcția de director Direcția Tehnică, director Direcția Producție și director adj. Mecanic în cadrul Sucursalei Miniere, desfășurându-și activitatea în cadrul sectorului minier începând din anul 1990″, se arată într-un comunicat al CE Oltenia.

De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcția de șef UMC Jilț a lui Dancău Doru și numirea lui Vulpe Viorel în această funcție, precum și schimbarea din funcția de șef al Carierei Jilț Sud a lui Grecu Sorin și numirea în această funcție a lui Turtoi Tiberiu.

DISTRIBUIE