fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Tragedie de nedescris pentru doi părinți moldoveni din străinătate, copilul de 3 ani le-a murit după ce a căzut de la etajul trei

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 30 iunie 2021 Etichete: , , ,

O familie din Republica Moldova care este stabilită în Germania trece printr-o tragedie de nedescris după ce fiul de numai 3 anișori a murit în urma unei căzături în gol de la etajul trei al unui bloc.

Cei doi părinți și copilul lor locuiau în orașul Offenbach am Main, situat în landul Hessa, iar în cursul zilei de luni, 28 iunie 2021, se aflau cu toții în locuință când, la un moment dat, copilul a ieșit din cameră și s-a dus la un geam din altă încăpere, relatează Ziarul de Gardă.

Astfel, micuțul de naționalitate moldovenească s-a prăbușit în gol, suferind răni foarte grave și fiind internat apoi în spital. După câteva ore de spitalizare, însă, băiețelul de numai 3 ani a decedat, mai scrie sursa citată.

Copilul de 3 ani care a decedat luni, 28 iunie. Sursă foto: tv8.md

„Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că responsabilii Consulatului general al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main sunt în comunicare directă cu părinții copilului în vârstă de 3 ani, care a decedat pe data de 28 iunie urmare a căderii de la etajul 3 al unui bloc de locuit în orașul Offenbach pe Main. Diplomații moldoveni acordă familiei îndoliate suportul și asistența necesară în vederea perfectării actelor pentru repatrierea cetățeanului moldovean în Republica Moldova”, a precizat un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

În urma unei postări publicate pe Facebook de o apropiată a familiei, comunitatea moldovenească s-a mobilizat pentru a ajuta părinții să treacă peste această tragedie măcar din punct de vedere financiar, fiind organizată astfel o strângere de fonduri.

Persoanele cu inimă mare care doresc să contribuie la repatrierea trupului neînsuflețit al micuțului de 3 ani în țara natală pot dona în contul deschis la Deutsche Bank pe numele Artiom Florea cu IBAN: DE42510700240039806505.

DISTRIBUIE