sâmbătă, 29 iunie 2024
Informația fără granițe


Tragedie într-o familie de români din străinătate. Copilul lor a murit după ce a căzut de la fereastră

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 30 mai 2023 Etichete: , , , , , , , , ,

Copilul unei familii de români a murit vineri, 26 mai, după ce a căzut de la etajul trei al unei clădiri rezidențiale din orașul Hamelin din Germania. Poliția a anunțat această știre tristă într-un comunicat de presă.

După cum relatează BILD, copilul s-a urcat pe un pervaz, neobservat de părinți, și de acolo a căzut pe fereastră. Procurorii au cerut marți 30 mai, autopsia copilului pentru a stabili cauza exactă a morții.

Se pare că victima este un băiețel în vârstă de numai un an și trei luni.

Tragicul eveniment s-a întâmplat în jurul orei 11:00 dimineața, în zona rezidențială Kuckuck situată în cartierul Rohrsen. Vecinii au auzit deodată un țipăt. Copilul a căzut de la aproximativ șapte metri pe trotuarul din fața clădirii.

Poliția, medicul de urgență și un elicopter de salvare au ajuns rapid la fața locului. Salvatorii au încercat în zadar să resusciteze victima, dar copilul a fost declarat decedat la fața locului.

Polițiștii germani au început cercetări pentru a stabili exact fundalul care a permis să se întâmple acest accident îngrozitor. Oficialii nu au oferit presei nicio informație despre cauza căderii.

„În prezent sunt în desfășurare anchete cu privire la modul în care s-ar fi putut întâmpla acest lucru. Ar trebui să se clarifice dacă a fost un accident tragic sau eventual o acțiune neglijentă”, a declarat procurorul Kathrin Söfker.

Astfel, în loc să-i facă micuțului un cadou sau o surpriză cu ocazia apropiatei zile de 1 iunie (Ziua Copilului), sărmanii lui părinți se vor ocupa de înmormântarea acestuia, probabil din cauza unei clipe de neatenție.