vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Transporta ilegal români din UK spre România prin Germania. Șofer sancționat de autoritățile germane

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 16 februarie 2021 Etichete: , , , , ,

Un șofer român, în vârstă de 39 de ani, riscă să ajungă la închisoare în Germania după ce a fost prins transportând mai mulți conaționali din Marea Britanie spre România, în condițiile în care intrarea persoanelor care provin din această țară este interzisă pe teritoriul german. În plus, bărbatul nu avea nici autorizație pentru transport internațional de persoane, informează publicație germană nordbayern.de.

Potrivit sursei citate, polițiștii l-au oprit pe șofer în dimineața zilei de luni, 15 februarie 2021, pe autostrada A6, lângă Ansbach, iar în urma verificărilor de rigoare au constatat că acesta era în drum spre România. În mașină cu el, se mai aflau nouă cetățeni români care se întorceau de la muncă din Marea Britanie și pe care șoferul îi transporta spre țara noastră.

Întrucât Marea Britanie este, în prezent, una dintre zonele cu risc ridicat în ceea ce privește infecțiile COVID-19, autoritățile germane au introdus la sfârșitul lunii ianuarie o interdicție generală de transport pentru această țară de la care românii nu fac nicio excepție. Astfel, intrarea sau tranzitul persoanelor care provin din Marea Britanie sunt strict interzise pe teritoriul Germaniei.

Mai mult, polițiștii germani spun că au găsit pe documentele pasagerilor refuzuri de intrare emise duminică de autoritățile din Franța. Modul în care au ajuns de pe insula britanică pe continent, însă, rămâne un mister și a devenit obiectul unor investigații suplimentare ale poliției germane.

Ulterioare verificări ale agenților de poliție au scos la iveală, de asemenea, că românul de 39 de ani nu avea nici autorizație de transport internațional de persoane, motiv pentru care s-a ales cu o sancțiune usturătoare și pentru această încălcare, pe lângă cea referitoare la nerespectarea măsurilor anti-COVID impuse de guvernul german. Nefiind cetățean german, șoferul român a fost obligat să plătească o garanție de 1 000 de euro pe loc pentru a-și putea continua drumul, mai scrie sursa citată.