miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Transporta români în străinătate fără autorizație, șoferul și pasagerii unui microbuz amendați cu mii de euro

Scris de: Redacția , înv Din diaspora Știri - duminică, 21 februarie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Poliția italiană a acordat amenzi în valoare totală de peste 2 000 de euro pasagerilor și șoferului unui microbuz cu îngrijitoare care venea din Romania, cu destinația Loreggia, provincia Padova. În ultimii ani, transportul ilegal de persoane este tot mai frecvent printre microbuzele care vin din Europa de Est și transportă pasageri sau colete în mod ilegal, informează Padova Oggi.

Vineri dimineață, 18 februarie a.c., la ora 8:00, un microbuz Mercedes Sprinter gri, care stătea oprit în Piazza Baratella din Loreggia, a fost verificat de o patrulă din cadrul Poliției Locale. În microbuz au fost găsite 9 persoane, toate de naționalitate română, iar compartimentul destinat bagajelor era plin de pachete și bunuri de uz casnic. Toți pasagerii au fost identificați. Câțiva dintre ei au declarat că au plătit 100 de euro de persoană ca să ajungă în Italia. În interiorul vehiculului au fost găsite de asemenea niște pliante care promovau serviciul de transport între Italia și România, dar autoutilitara nu avea autorizație pentru acest tip de activitate. Din acest motiv, șoferul, un tânăr român în vârstă de 22 de ani, a fost amendat de polițiștii locali, coordonați de Michele Capovilla. Amenda a trebuit să fie achitată pe loc pentru ca șoferul să-și poată continua drumul.

Pasagerii au fost amendați cu 400 de euro fiecare pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

„Pentru călătoriile cu vehicule private, conform reglementărilor actuale, este permisă doar prezența șoferului în partea din față a mașinii și cel mult doi pasageri pe fiecare rând suplimentar de scaune din spate, cu obligația pentru toți pasagerii de a purta masca, fiind exceptați doar cei care sunt rude. Astfel, pentru toți ocupanții autoutilitarei, găsiți fără a purta dispozitivele de protecție obligatorii și fără a respecta distanța interpersonală minimă de un metru, a fost aplicată sancțiunea de 400 de euro prevăzută de ultimul decret, din 14 ianuarie trecut. Pasagerii au profitat de posibilitatea de a plăti penalizarea imediat, obținând astfel o reducere de 30% la suma datorată. Conducătorului, în afară de încălcările privind transportul rutier prevăzute de Codul rutier, i s-a dat în cele din urmă o penalitate suplimentară de 533 euro, deoarece, sosind în Italia dintr-o țară străină, ar fi trebuit să comunice intrarea/întoarcerea pe teritoriul italian către Departamentul de prevenire al autorității locale de sănătate de referință”, a explicat comandantul Antonio Paolocci.

„Agenții noștri vor continua să controleze transportul internațional pentru a reprima activitățile abuzive sau ilegale în circulația persoanelor sau a mărfurilor, acordând o atenție deosebită respectării reglementărilor Covid în această perioadă încă dificilă pentru variantele de virus care se răspândesc periculos între diferitele state.”, a mai declarat comandantul Paolocci.