luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Transportatorii de persoane și mărfuri în vizorul poliției rutiere începând cu 22 iulie

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Informații utile Știri - luni, 22 iulie 2019

Agenții de la Poliția Rutieră din România vor opri în aceste zile autovehicule care transportă persoane și mărfuri în cadrul unei acțiuni organizată la nivelul Uniunii Europene.

Având ca scop principal prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării normelor impuse conducătorilor de autovehicule de transport persoane mai mare de 8+1 locuri și transport marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, acțiunea se va desfășura în perioada 22 – 28 iulie 2019 și va fi coordonată pe teritoriul României de Direcţia Rutieră a Poliţiei Române.

Conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), agenții de la Rutieră se vor asigura în special că șoferii profesioniști respectă viteza legală, impun utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, folosesc aparate tahograf care funcționează corect, respectă perioadele de conducere și de odihnă și circulă cu documente în regulă, inclusiv cele ale autovehiculului sau ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe șoferii care conduc mașini destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Dacă locuiți în străinătate și aveți intenția să circulați cu un astfel de mijloc de transport în interiorul Uniunii Europene sau să trimiteți pachete, vă sfătuim să vă asigurați că transportatorul ales are toate autorizațiile necesare.