marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Trei avioane care veneau din Marea Britanie au avut probleme la aterizare și au fost redirecționate din cauza ceții

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - duminică, 9 ianuarie 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Au fost mari probleme cu ceața duminică pe Aeroportul din Suceava. O parte dintre zborurile care veneau din Marea Britanie au fost redirecționate către alte orașe din țară.

Cele trei avioane care trebuiau să aterizeze la orele 11:10, 11:15 şi 12:15 de la Luton, Doncaster şi Manchester au zburat în cerc deasupra Sucevei mai multe zeci de minute. Primele două curse, care aparţin companiei Wizz Air, au rămas în aer aproape o oră, iar cea de-a treia aeronavă aparţine Ryanair.

Echipajele de bord ale aeronavelor ce veneau din Luton şi Doncaster au încercat de mai multe ori să aterizeze, însă procedurile au eşuat.

Din acest motiv, avionul care venea din Manchester a fost redirecţionat pentru aterizare la Cluj, iar cel ce venea din Doncaster la Iaşi. Avionul care a decolat din Luton a rămas, însă, la Suceava, unde a reușit în cele din urmă să aterizeze, la ora 13:20. Pasagerii vor fi aduși la Suceava cu autocarele.

Directorul Aeroportului „Ștefan cel Mare”, Ioan Măriuța, a declarat că, în cazul în care această situație se va repeta, compania Wizz Air are ca soluții de rezervă aeroporturile din Bacău și Iași, iar compania Ryanair, aeroporturile din București și Cluj.

Decizia de aterizare sau de plecare spre alt aeroport poate fi luată doar de comandatul aeronavei.

DISTRIBUIE