vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Trei copile lăsate singure de părinții plecați la muncă în străinătate au fost găsite inerte în casă. Una dintre ele a murit

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 26 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , , ,

Doi români din satul Bogata, comuna Baia, din județul Suceava, și-au lăsat cele două fete în vârstă de 8 și respectiv 12 ani în grija mătușii lor, care avea și ea numai 16 ani, și au plecat la muncă în străinătate. Trei copile care trebuiau să se gospodărească și să își poarte singure de grijă. În cursul zilei de duminică, 25 octombrie, fetele s-au intoxicat în casă cu monoxid de carbon. Cea mai mare dintre ele a decedat. Nepoatele ei au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Suceava, scrie Adevărul.

Duminică după amiază, un unchi al fetelor a bătut la fereastra casei, dar nu a primit niciun răspuns. Bărbatul a spart geamul și a intrat în locuință, unde a găsit cele trei fete care nu dădeau semne de viață. A sunat imediat la salvare și la poliție, iar echipa medicală ajunsă la fața locului a constatat decesul fetei de 16 ani.

Celelalte două fete erau inerte, dar au fost resuscitate și transportate apoi la spital, medicii declarând că starea lor ar fi stabilă.

Uşa casei era închisă din interior și nu au fost găsite urme de violenţă la faţa locului. Cel mai probabil, fetele s-au intoxicat cu monoxid de carbon, dar cauza exactă a decesului va fi stabilită după efectuarea necropsiei.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a demarat o anchetă socială ca să vadă dacă se impune luarea unei măsuri de protecţie în cazul celor două surori care au rămas în viaţă.

Monoxidul de carbon (CO) este un gaz toxic neiritativ fără culoare, miros și gust, făcându-l greu de detectat. Este rezultatul arderii incomplete a materiilor organice.

Intoxicarea cu monoxid de carbon apare când se inhalează destul monoxid de carbon, încât acesta începe să înlocuiască oxigenul transportat de sânge. Potrivit crucea-rosie.ro, o concentraţie foarte mare de monoxid de carbon poate pune viaţa în pericol, fiind de ajuns câteva minute de expunere pentru a suferi un atac cerebral, infarct, pierderea memoriei şi, în cele din urmă, deces.