vineri, 28 iunie 2024
Informația fără granițe


Trei frați români plecați în străinătate își plâng tatăl care s-a sinucis: „O să mor cu mâinile mele, nu mai am pentru ce să trăiesc”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 2 iunie 2023 Etichete: , , , , ,

Trei frați români plecați la muncă în străinătate trăiesc în aceste zile o dramă. Tatăl lor, Constantin Dumitrașcu, în vârstă de 60 de ani, din comuna Dumești, județul Iași, a fost găsit mort joi dimineață, 1 iunie, după ce și-a pus capăt zilelor, nemaiputând suporta durerea provocată de dorul după soția sa. Bărbatul avea și o istorie de tentative de suicid, menționând în nenumărate rânduri că nu vede rostul vieții în absența soției sale și cu toți copiii plecați în străinătate.

Constantin Dumitrașcu a fost găsit spânzurat, menționează BZI.

Constantin Dumitrașcu. Sursa foto: BZI

„A mai avut odată intenția de a se sinucide, dar nu a reușit. A fost salvat mereu. Însă acum 3 săptămâni a murit fratele lui la Arad și a fost cu soțul meu cu mașina să-l aducă acasă. A zis niște lucruri atunci, precum: «O să mor cu mâinile mele, pentru că nu mai am de ce să trăiesc»”, a mărturisit o vecină de-ale bărbatului.

Cei trei copii ai săi, cu toții plecați în străinătate, au rămas fără cuvinte în fața acestei tragedii. Chiar dacă nu erau în preajma tatălui lor, încercau să păstreze o legătură cât mai strânsă, vizitându-l de două sau de trei ori pe an.

„Se înțelegea cu copiii lui, însă aceștia erau în străinătate. Nu pot să înțeleg ce a fost în capul lui. El ne-a mai spus că vrea să moară și că îi este dor de soția lui. Nu a trecut peste de atâția ani, însă nu ne-am gândit niciodată că va face asta”, a declarat un prieten de-ai lui Constantin.

Bărbatul a lăsat în urmă un mesaj de adio în care își cerea scuze pentru gestul său tragic. „A lăsat un bilet de adio. Și-a cerut scuze că s-a sinucis și, din ce am înțeles, le ura numai de bine copiilor săi”, a povestit un alt vecin.

Investigațiile sunt în continuare în derulare pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la tragedie.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și au ridicat biletul de adio lăsat de bărbat. Trupul neînsuflețit al lui Constantin Dumitrașcu a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, unde se va efectua necropsia.

Familia Dumitrașcu a avut o viață dificilă, presărată cu probleme și greutăți. Soția lui Constantin a decedat în urmă cu 17 ani. Copiii săi au plecat în străinătate, iar Constantin locuia cu tatăl său, în vârstă de 94 de ani, cu care avea frecvente certuri. Singurul lui sprijin, fratele său, a murit acum trei săptămâni la Arad, eveniment care l-a marcat profund.

Locuitorii din Dumești au fost luați prin surprindere de această tragedie, Constantin fiind cunoscut în comunitate ca un om care, în ciuda problemelor, se străduia să meargă mai departe. În lumina acestor evenimente tragice, rămâne să sperăm că familia și apropiații vor găsi puterea să treacă peste aceste momente dificile și că vor fi luate măsurile necesare pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.