miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Trei români din Spania, mamă, tată și fiu, găsiți morți în casă de cealaltă fiică

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 28 noiembrie 2021 Etichete: , , , , ,

Trei cetățeni români, care trăiau în localitatea spaniolă Catarroja din comunitatea autonomă Valencia, au fost găsiți fără suflare în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 27 noiembrie 2021. Cele trei victime erau soț și soție, în vârstă de circa 40 de ani amândoi, și fiul lor de numai 18 ani, relatează presa spaniolă.

Din primele informații reiese că tragica descoperire a corpurilor neînsuflețite a fost făcută de cealaltă fiică a celor doi soți români care, întoarsă acasă în jurul orei 02:30 noaptea, a găsit toți membrii familiei fără viață.

Tânăra noastră conațională a solicitat imediat ajutor la numărul unic de urgență, iar la fața locului au intervenit mai multe echipaje medicale și de pompieri, precum și agenții de la Poliția Locală, pentru investigațiile de rigoare.

Din nefericire nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viața celor trei români morți care, după cum reiese din primele investigații, ar fi murit în urma unor scăpări de gaze de la sistemul de încălzire, fiind astfel intoxicați cu monoxid de carbon.

Edilul localității spaniole în care familia de români era rezidentă, Jesús Monzó, s-a deplasat și el la locul tragediei și a declarat că autoritățile locale sunt dispuse să ajute fiica celor doi soți români cu orice are nevoie.

De asemenea, în localitatea Catarroja a fost declarat doliu local pentru astăzi, 28 noiembrie 2021, iar steagurile vor fi coborâte în bernă pentru toată ziua.

Potrivit vecinilor familiei de români, conaționalii noștri locuiau în această localitate de circa 20 de ani și toți cei care i-au cunoscut s-au declarat „îndurerați în urma acestei tragedii care a lovit o familie foarte cunoscută și apreciată de mulți localnici”.