joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Trei români implicați într-un accident în Franța. Un băiat de 15 ani a murit

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - marți, 14 mai 2024 Etichete: , , , , , ,

Un băiat de numai 15 ani a murit într-un grav accident rutier care s-a produs duminică, 12 mai, pe drumul D940 în localitatea Saint-Martin-sur-Ocre, situată în regiunea Giennois din Franța.

Coliziunea a implicat o mașină și o dubă în care se aflau trei persoane de naționalitate română, informează La Republique.

Accidentul a avut loc în jurul orei 12.00, când o mașină Citroën C3, în care se aflau trei tineri din Loiret, și o dubă, în care se aflau trei români, s-au ciocnit frontal. În urma impactului, un adolescent de 15 ani, pasager în C3, a decedat.

Celelalte două persoane din Citroën, un bărbat de 22 de ani și o femeie de 23 de ani, au suferit răni grave și au fost transportate cu elicopterul la Spitalul Universitar din Orléans, fiind considerate în cod roșu.

Pasagerii români au suferit răni mai ușoare și au fost transportați la spitalul din Gien pentru îngrijiri.

În urma accidentului, circulația pe drumul D940 a fost întreruptă pe durata operațiunilor de salvare, fiind reluată în cursul după-amiezii.

La fața locului au intervenit aproximativ 20 de pompieri din Gien, Coullons, Châtillon-sur-Loire și Sully-sur-Loire, alături de echipe ale jandarmeriei, SMUR-ul din Gien și elicopterul de urgență medicală din Orléans.