joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Ucrainean în țara noastră: „E tare scumpă România, nu înţeleg cum pot trăi oamenii săraci de aici cu aşa preţuri”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate - duminică, 6 martie 2022 Etichete: , , ,

Un bărbat ucrainean care a trecut granița în România fugind din calea războiului izbucnit în țara sa, a rămas uimit de preţurile mari din supermarketurile şi restaurantele din orașul Cluj-Napoca, unde a fost găzduit de o familie de români înainte de a pleca mai departe, spre Franța.

„Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici. N-am înţeles cum o pot face românii care sunt plătiţi cu 300 de euro. Noi avem salarii şi mai mici, dar nu avem preţurile din România. La Kiev ar fi fost revoltă dacă se întâmpla asta”, a spus cetățeanul ucrainean conform Adevărul.

Bărbatul a povestit că a mâncat împreună cu soţia într-un restaurant din Cluj şi a avut un adevărat şoc când a văzut nota de plată.

„Am calculat vreo 70 de euro echivalentul în lei, dar de banii ăştia mâncam aproape o lună acasă, în Ucraina. Iar dacă mergeam într-un restaurant acasă, am fi plătit poate şi de 10 ori mai puţin. E scumpă, tare scumpă România şi nu înţeleg cum pot trăi oamenii săraci de aici cu aşa preţuri”, a mai adăugat el.

Oleg a afirmat că în concediile petrecute în Franţa şi Italia plătea mai puţin în restaurante pentru o cină.

„Acum câţiva ani am mâncat în Paris cu soţia şi a fost mai ieftin, la fel cum a fost mai ieftin şi la Nisa. Nu mai spun că Italia parcă a fost şi mai ieftin. În România, clar, preţurile sunt de Elveţia”, a conchis refugiatul ucrainean.