vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


UE: Valabilitatea permiselor de conducere care au expirat între 1 februarie și 31 august se prelungește automat

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 20 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Valabilitatea permiselor de conducere care au expirat sau urmează să expire în perioada 1 februarie 2020 – 31 august 2020 se prelungește în mod automat cu 7 luni, anunță Ambasada României în Spania printr-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Conform Regulamentului (UE) nr. 2020/ 698 care stabilește unele măsuri specifice și temporare, în contextul epidemiei de COVID-19, măsura este valabilă începând cu data de 4 iunie 2020 pentru toți cetățenii statelor membre UE, inclusiv români.

„Din cauza dificultăților întâmpinate în ceea ce privește reînnoirea permiselor de conducere, ca urmare a circumstanțelor extraordinare cauzate de epidemia de COVID-19, care la data de 1 februarie 2020 începuse deja în unele state membre, este necesar să se prelungească valabilitatea anumitor permise de conducere cu o perioadă de șapte luni de la data expirării lor, pentru a se asigura continuitatea transportului rutier”, se comunică prin actul normativ european care poate fi consultat aici.

„Astfel, începând cu data de 4 iunie 2020, în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1) din actul normativ european care este direct aplicabil „ (…) valabilitatea permiselor de conducere care (…) ar fi expirat sau ar urma să expire în perioada 1 februarie 2020‐31 august 2020 se consideră că este sau că a fost prelungită cu o perioadă de șapte luni de la data expirării menționată în fiecare astfel de permis de conducere”, precizează Ambasada României în Spania.