fbpx
marți, 4 august 2020
Informația fără granițe


UE: Valabilitatea permiselor de conducere care au expirat între 1 februarie și 31 august se prelungește automat

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 20 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Valabilitatea permiselor de conducere care au expirat sau urmează să expire în perioada 1 februarie 2020 – 31 august 2020 se prelungește în mod automat cu 7 luni, anunță Ambasada României în Spania printr-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Conform Regulamentului (UE) nr. 2020/ 698 care stabilește unele măsuri specifice și temporare, în contextul epidemiei de COVID-19, măsura este valabilă începând cu data de 4 iunie 2020 pentru toți cetățenii statelor membre UE, inclusiv români.

„Din cauza dificultăților întâmpinate în ceea ce privește reînnoirea permiselor de conducere, ca urmare a circumstanțelor extraordinare cauzate de epidemia de COVID-19, care la data de 1 februarie 2020 începuse deja în unele state membre, este necesar să se prelungească valabilitatea anumitor permise de conducere cu o perioadă de șapte luni de la data expirării lor, pentru a se asigura continuitatea transportului rutier”, se comunică prin actul normativ european care poate fi consultat aici.

- Continuarea articolului după publicitate -

„Astfel, începând cu data de 4 iunie 2020, în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1) din actul normativ european care este direct aplicabil „ (…) valabilitatea permiselor de conducere care (…) ar fi expirat sau ar urma să expire în perioada 1 februarie 2020‐31 august 2020 se consideră că este sau că a fost prelungită cu o perioadă de șapte luni de la data expirării menționată în fiecare astfel de permis de conducere”, precizează Ambasada României în Spania.

Trimite acest articol și prietenilor tăi

Trimite acest articol și prietenilor tăi