vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Un autocar cu 49 de români la bord a luat foc și a ars complet pe o autostradă din Austria. MAE: Nu au rezultat victime

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 1 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Un autocar înmatriculat în România, care transporta 48 de cetățeni români, a luat foc și a ars în întregime în seara zilei de sâmbătă, 30 mai 2020, pe autostrada Alland (A21) din Austria, lângă Sparbach (districtul Mödling) informează ziarul local Heute. Conform inscripției de pe autocar, acesta aparține firmei Narcis Transport.

Imagine de la locul incidentului. Foto: Heute.at

Potrivit sursei citate, cei 48 de pasageri și șoferul autovehiculului au reușit să iasă din autocar la timp și niciunul dintre conaționalii noștri nu au suferit răni. Trei echipe de pompieri au intervenit apoi la locul incidentului pentru a stinge focul, dar între timp autocarul a fost mistuit de flăcări în întregime.

Autocarul mistuit de flăcări. Foto: Heute.at

Echipele de intervenție au oferit asistență celor 49 de cetățeni români și i-a transportat la un hotel din apropiere, aceștia fiind preluați ulterior de un alt autocar pentru a fi transportați la destinație, conform unei precizări de presă trimisă astăzi de Ministerul Afacerilor Externe pe adresa redacției Jurnal de Emigrant.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Viena s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs în data de 30 mai 2020, pe autostrada Alland, lângă Sparbach (districtul Mödling, Republica Austria) și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare privind identitatea, starea de sănătate a persoanelor implicate și situația acestora, precum și circumstanțele producerii incidentului.

Din dialogul cu autoritățile locale a rezultat că în acest incident a fost implicat un autocar înmatriculat în România. În urma accidentului nu au rezultat victime, toți cetățenii români aflându-se în afara oricărui pericol.

MAE menționează că toți pasagerii au fost preluați de un alt autocar și au continuat deplasarea către destinația prevăzută anterior incidentului.

Până la acest moment, la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară. Ambasada României la Viena este în dialog cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în funcție de solicitări”, se arată în comunicatul MAE.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena:

  • 0043 1 503 24 65;
  • 0043 1 505 23 81;
  • 0043 1 230 95 1

Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al ambasadei: 0043 699 117 26027.