vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Un cetățean român originar din Moldova a murit în Franța, pe un șantier al Ambasadei Elveției. Lucra la negru pentru un român

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 11 februarie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Un cetățean român, originar din Moldova și în vârstă de 32 de ani, care lucra pe un șantier amplasat lângă Ambasada Elveției din Paris, a murit în cursul zilei de luni, 8 februarie 2021, după ce a căzut în gol de pe o schelă. Autoritățile locale investighează acum atât circumstanțele în care bărbatul a murit, cât și dacă acesta avea un contract de muncă înregistrat.

Potrivit ziarului francez Le Parisien, tragedia s-a petrecut în jurul orei 15:10 pe un șantier situat pe rue Martignac (arondismentul 7), la numai câțiva metri de Ambasada Elveției. Clădirea respectivă aparține delegației elvețiene la OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), urmând să găzduiască biroul și locuința ambasadorului.

Tânărul lucrător a fost găsit lângă schelă, cu fața în jos, aflându-se în stop cardio-respirator și suferind de traume multiple, inclusiv cu brațele rupte, precizează sursa citată. Personalul medical intervenit cu o ambulanță la fața locului a făcut tot posibilul să-l resusciteze, dar la ora 16:42 medicul SAMU (serviciul de paramedici din Franța) a fost nevoit să semneze certificatul de deces.

La cererea ofițerului de poliție judiciară și la cererea magistratului de la parchetul din Paris, serviciile funerare au transportat cadavrul victimei la Institutul criminalistic situat pe Quai de la Rappée unde urmează să fie efectuată autopsia. La fața locului polițiștii au pus sub sechestru obiectele personale ale victimei, printre care și două pașapoarte: unul românesc și celălalt moldovenesc.

La locul tragediei s-au prezentat și inspectorii de la Inspectoratul de Muncă, aceștia constatând pe șantier că toți „cei cinci muncitori prezenți vorbeau cu dificultate în limba franceză. Șeful lor, un bărbat de naționalitate română, nu a putut demonstra că a încheiat un contract de muncă cu lucrătorii”, mai scrie sursa franceză.