marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un francez în țara noastră: „Românii sunt oameni foarte buni și mă tratează bine”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Prima pagină Știri - luni, 1 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Mickaël Panos, în vârstă de 27 de ani, a ajuns să își trăiască pasiunea pentru fotbal departe de tumultul Parisului, pe meleaguri românești, mai exact la Sibiu. Mijlocașul central a devenit rapid unul dintre jucătorii esențiali ai echipei CSC Șelimbăr, liderul actualei ediții a ligii secunde de fotbal din România.

Aventura sa în țara noastră a început în iulie 2023, după ce a petrecut un an la Miercurea Ciuc, iar acum locuiește în apropierea orașului Sibiu, la Șelimbăr, o localitate pe care a îndrăgit-o rapid, menționează GSP.

Despre experiența sa în România, Mickaël Panos vorbește cu un entuziasm molipsitor: „Viața în Sibiu este extraordinară, trăiesc într-un oraș minunat.”

Mickaël Panos. Sursa foto: GSP

Fotbalistul francez a fost surprins plăcut de comunitate și de atmosfera prietenoasă, simțindu-se în România ca acasă.

În ciuda barierelor lingvistice, Panos găsește căldură și deschidere în relațiile cu localnicii: „Oamenii realizează că sunt străin, că nu pot vorbi româna atât de bine pe cât o vorbesc, dar găsim o cale de comunicare.”

Când vine vorba de fotbal, Panos avea deja cunoștințe despre România, datorită unor nume sonore precum Adrian Mutu sau Ciprian Tătărușanu, jucători pe care i-a urmărit în timpul carierei sale în Franța.

Însă, despre România ca țară, avea informații limitate, adesea influențate de stereotipuri. Contrar așteptărilor, el a descoperit o lume diferită în România:

„Da, știu imaginea României în afară… OK, în Franța sunt mulți oameni care stau pe marginea drumului și cer ajutor, dar eu nu-i asimilez ca români. Românii sunt foarte buni și mă tratează bine.”

Adaptarea sa în România nu se limitează doar la viața în comunitate sau la fotbal.

Mickaël Panos este de asemenea un admirator al peisajelor românești și se arată nerăbdător să exploreze mai mult din împrejurimile Sibiului, cu o mențiune specială pentru Transfăgărășan, un loc pe care își dorește să-l viziteze alături de prietena sa.

DISTRIBUIE