luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Un italian interzice accesul copiilor needucați în restaurantul său: „Lăsați-i acasă dacă nu știți să-i educați”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 22 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Gabriele Berbenni, în vârstă de 24 de ani, proprietarul restaurantului „Bagà” din Villa di Tirano, provincia Sondrio (Lombardia), a publicat la intrare un afiș prin care atenționează că se interzice intrarea copiilor care „tulbură liniștea” în restaurantul său. „Vina este a părinților care ar trebui să își educe copiii”, a spus tânărul care de meserie este pizzetar, citat de Corriere della Sera.

„Au fost copii în restaurant care alergau peste tot, se jucau și se ascundeau în baie, urlau sau stăteau în picioare pe scaune, iar părinții nu le spuneau nimic. Până la urmă, exasperați, am spus: gata, ajunge!” povestește Gabriele Berbenni. După plângerile repetate ale unor clienți, tânărul nu a pierdut timp și a decis să rezolve problema cu un afiș pus la intrarea restaurantului-pizzerie pe care îl gestionează.

Tonul este unul vesel,  jucăuș, dar mesajul este clar: «Atenționăm toți părinții, să-și lase copiii needucați acasă, încercați să îi educați, în caz că vă este imposibil, schimbați restaurantul sau rămâneți acasă. Ne rezervăm dreptul de a-i duce în bucătărie la spălat vasele cu bandă scotch lipită pe gură. Semnat: „Omul negru”.»

„Am rezistat un an” – explică Gabriele. „Eu fac pizza, iar logodnica mea, Sabrina, are grijă de sală. De multe ori a avut sarcina nefericită de a cere părinților să-i facă pe copiii să stea liniștiți. Nu vă spun invectivele pe care și le-a auzit! Cu afișul pe care l-am pus, situația s-a îmbunătățit”.

„Mulți ne-au dat dreptate – adaugă Sabrina – dar au fost și multe critici, în special pe rețelele de socializare. Adevărul este că suntem dispuși să pierdem o parte din cifra de afaceri pentru a proteja clienții care caută un loc liniștit unde să mănânce. Să fie clar pentru toată lumea, locul nu este interzis copiilor, ci părinților care nu știu să-i educe.”

„Copiii sunt rezultatul aroganței și impertinenței părinților – scrie o cititoare sub articolul de la Corriere – sunt părinții cei cărora ar trebui să li se lipească bandă scotch pe gură!”