sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român a devenit cel mai bătrân bărbat din lume după ce predecesorul său a murit

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - vineri, 29 mai 2020 Etichete: , , , , , ,

În urmă cu numai trei luni, românul Dumitru Comănescu era al treilea cel mai bătrân bărbat din lume în viață, conform Guiness Book of Records (Cartea Recordurilor) locul 1 fiind deținut de japonezul Chitetsu Watanabe, iar pe locul 2 se afla britanicul Robert Weighton. Pe data de 23 februarie 2020 însă, când Watanabe a murit la vârsta de 112 ani și 355 de zile, Weighton a devenit cel mai bătrân bărbat în viață din lume și a păstrat acest titlu până ieri, 28 mai 2020, când a murit și el la vârsta de 112 ani și 60 de zile. Așadar, conaționalul nostru este acum cel mai bătrân bărbat din lume, astăzi având frumoasa vârstă de 111 ani și 203 zile.

 

Născut pe 8 noiembrie 1908 în comuna Provița de Jos, din județul Prahova, Dumitru Comănecu a fost inginer agronom și acum trăiește în București. Românul nostru spune că secretul longevităţii sale a fost dragostea familiei, a soţiei, fiilor şi nepoţilor.

„Este cu o minte lucidă. Mă întreba dacă mai sunt poteci, dacă mai merge lumea”, povestea în luna februarie a acestui an Luciana Stoica, o localnică din Provița de Jos, citată de Mediafax. Conform acesteia, casa în care a copilărit Dumitru Comănescu este încă în picioare și arată, cu mici excepții, ca pe vremuri.

„La vremurile pe care acești oameni le-au prins ca și aer ca și condiții de viață, mi se pare ceva firesc. Nu e ceva ieșit din comun, dar nici ceva de zi cu zi. Este o zonă foarte bună la noi în sat, avem poluare zero. Nu avem nimic industrial în zonă care să polueze aerul”, a spus un alt localnic.

Cea mai bătrână femeie din lume, în schimb, este Kane Tanaka, o japoneză în vârstă de 117 ani și 148 de zile.