miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român din Germania s-a sinucis la ferma unde lucra. Patronul nu l-a lăsat să meargă acasă de Paști

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Fără categorie Știri - vineri, 24 aprilie 2020

Un român originar din județul Suceava, în vârstă de 44 de ani, plecat la muncă la o fermă din Germania, s-a sinucis. Angajatorii nu i-ar fi permis să meargă acasă de Paşti, pentru că nu avea cine să-l înlocuiască la muncă. Bărbatul a fost găsit spânzurat de către unul dintre colegii de muncă, într-un grajd al fermei de cai.

Cei care l-au cunoscut spun că suceveanul era măcinat de dorul de casă şi din acest motiv s-ar fi spânzurat. Dumitru Crețan era din oraşul Vicovu de Sus și obişnuia să meargă acasă de sărbători, unde se întâlnea cu părinţii, fratele şi surorile sale. Nu era căsătorit şi nu avea copii, scrie Monitorul de Suceava.

Sicriul cu trupul neînsufleţit va ajunge acasă vineri, când va avea loc şi înmormântarea. Cheltuielile de repatriere vor fi suportate de angajatorul german. Odată cu el, în acelaşi transport va fi repatriat şi sicriul cu corpul neînsufleţit al lui Nicolae Bahan, bărbatul din Solca care a murit după ce a fost infectat cu Covid-19.

Dumitru lucra de mai mulţi ani în Germania şi aştepta să se întoarcă acasă de Paşti, dar bărbatul care trebuia să-l înlocuiască la muncă, tot un român, nu a mai fost lăsat de părinţi să plece la fermă. Pentru că nu mai avea înlocuitor, şefii nu l-ar fi lăsat pe Dumitru să meargă în ţară iar acesta a recurs la gestul extrem, relatează sursa citată.